ASV bažīga, ka koronavīrusa jaunie varianti varētu aizkavēt globālās ekonomikas atveseļošanos (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ņujorka, ASV. Ilustratīvs foto.
Ņujorka, ASV. Ilustratīvs foto. Foto: Michael M. Santiago/Pool via REUTERS

Amerikas Savienotās Valstis ir ļoti nobažījušās, ka koronavīrusa jaunie varianti, tostarp delta variants, varētu kavēt globālās ekonomikas atveseļošanos, svētdien paziņoja ASV finanšu ministre Dženeta Jelena.

"Mēs esam ļoti nobažījušies par delta variantu un citiem variantiem, kas var rasties un apdraudēt atlabšanu," sacīja Jelena žurnālistiem Venēcijā, kur viņa šonedēļ piedalījās G20 finanšu ministru sanāksmē.

"Mēs esam savienota globālā ekonomika, tas, kas notiek jebkurā pasaules daļā, ietekmē visas pārējās valstis," teica Jelena.

Viņa uzsvēra, ka šajā situācijā ir būtiski svarīgi paātrināt vakcināciju pret Covid-19. lai nākamgad būtu sapotēti vismaz 70 procenti pasaules iedzīvotāju.

"Mēs saprotam, cik svarīgi ir sadarboties, lai paātrinātu vakcinācijas procesu un lai būtu mērķis gribēt, lai nākamgad būtu sapotēti 70 procenti pasaules iedzīvotāju," sacīja ASV finanšu ministre.

Delta paveids ir infekciozākais jaunā koronavīrusa paveids kopš globālās pandēmijas sākuma. Pirms vairākiem mēnešiem tas pirmoreiz tika konstatēts Indijā, bet ir strauji izplatījies un veicina Covid-19 gadījumu skaita straujāku kāpumu pat valstīs, kur ļoti aktīvi norit vakcinācija. Šī paveida izplatības dēļ daudzas valstis atjaunojušas ierobežojumus, kurus tikai nesen bija atcēlušas.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu