Pulkstenis, kas prot iztikt bez telefona

CopyLinkedIn Draugiem X
Huawei Watch 3 Pro
Huawei Watch 3 Pro Foto: Publicitātes foto

Watch 3 Pro ir pirmais Huawei viedais pulkstenis, kas saņēmis jauno HarmonyOS operētājsistēmu un eSIM atbalstu.

Mazliet vairāk nekā pusgads paskrējis, kopš pasaule ieraudzīja glauno Huawei viedpulksteni Watch GT 2 Pro ar titāna korpusu un safīra stiklu, un pie lietotājiem jau dodas sērijas nākamais pārstāvis – Watch 3 Pro.

Ieturēts līdzīgā stilistikā, komplektēts ar biznesa etiķetei atbilstošu ādas siksniņu, taču piedzīvojis ievērojamas funkcionālas izmaiņas.

Abu jaunāko modeļu vizuālās atšķirības ir pamanāmas, jau atverot kārbiņu. Watch 3 Pro vizuāli ir lielāks, biezāks, un druknās kājas siksniņas stiprinājumam sasaucas ar masīvo klasisko, «neviedo» rokaspulksteņu dizainu. Priekšgājējs bija gaisīgāks un siksniņa šķietami saplūda ar viengabalaino korpusu.

Fundamentāls dizains

Acu ieraudzīto apstiprina arī cipari. Jaunais modelis ir par piektdaļu smagāks – 63 grami pret 52, un par dažiem milimetriem visos virzienos lielāks. Ciparu izteiksmē Watch 3 Pro gabarīti ir 48 x 49,6 x 14 milimetri, kamēr Watch GT 2 Pro bija 46,7 x 46,7 x 11,4 mm.

Arī AMOLED displejs izaudzis no 1,39 collām līdz 1,43, un līdzi augusi arī izšķirtspēja.

Tagad tā ir 466x466 attēlu veidojošie punkti, saglabājot blīvumu uz vienu collu iepriekšējā 326 pikseļu līmenī.

Jaunajā modelī korpusa labajā pusē tagad ir viena poga un viena grozāma ripa, ko var izmantot kā lietotņu saraksta ritināšanai, tā skaļuma pieregulēšanai. Savukārt apakšējā atvēlēta treniņu programmu saraksta aktivizēšanai, taču tās lietojumu var nomainīt pēc paša ieskatiem.

Viedpulkstenis Huawei Watch 3 Pro
Viedpulkstenis Huawei Watch 3 Pro Foto: Publicitātes foto

Pie mazāk nozīmīgām vizuālām detaļām varam pieskaitīt plašāku atveri skaļrunim un savdabīgu uzzīmētu ciparnīcu ap ekrānu nevis mums ierastajā 12, bet gan visu 24 stundu formātā.

Izvēlies un ielādē lietotnes

Daudz nozīmīgākas izmaiņas notikušas iekšpusē. Pirmā un, iespējams, nozīmīgākā, jo no tās izriet daudzas jaunās iespējas, – Huawei Lite OS operētājsistēmu aizstājusi pavisam jaunā HarmonyOS.

Watch 3 Pro ir pirmais Huawei viedais pulkstenis, kas aprīkots ar HarmonyOS platformu,

tādēļ varam sagaidīt, ka drīzā nākotnē tā tiks attīsta un papildināta ar aizvien jaunām funkcijām. Patiesībā tas jau notiek, jo izmēģinājumu laikā vien atnāca vairāki atjauninājumi, atnesot pa kādam jaunumam. Piemēram, piekļuvi AppGallery. Jā, jā, beidzot arī Huawei pulksteņos var ielādēt programmu pēc paša izvēles, kas nebija iespējams iepriekšējos modeļos un par ko Ķīnas uzņēmumam aizrādīja tehnoloģiju apskatnieki. Nu šī problēma ir novērsta. Lai arī sākotnēji izvēle nav pārāk plaša, vismaz šo to interesantu, kā tulkošanas programmas un virtuālos trenerus, var ielādēt jau tagad. Turklāt pieredze ar paša AppGallery piepildīšanu liecina, ka arī pulkstenim pielāgoto lietotņu skaits aizvien palielināsies.

Viedpulkstenis Huawei Watch 3 Pro
Viedpulkstenis Huawei Watch 3 Pro Foto: Publicitātes foto

Zīmīgi, ka meklēšanai veikalā ražotājs izstrādājis digitālo klaviatūru. Lai arī tā ir kompakta, uz burtiem var trāpīt un ievadīt vajadzīgo nosaukumu tīri labi. Nu vien atliek gaidīt, kad klaviatūra tiks pārnesta arī uz citām lietotnēm. Piemēram, ar to varēs uzrakstīt atbildi uz saņemto ziņojumu, lai ikreiz nav jāvelk ārā no kabatas tālrunis. Vai pat vēl vairāk – tālrunis nemaz nebūtu jāņem līdzi.

Piezvani bez telefona

Tas ir otrais būtiskais jaunums – Watch 3 Pro ir pirmais Huawei pulkstenis ar eSIM atbalstu. Tas nozīmē, ka pie sava mobilo sakaru operatora

aktivizējot elektronisko SIM karti un piemaksājot dažus eiro mēnesī, zvanus var saņemt tieši pulkstenī, pat ja telefons guļ mājās daudzu kilometru attālumā.

Karstā vasarā, kad gribas nēsāt līdzi pēc iespējas mazāk lieku lietu, tā ir ļoti noderīga iespēja.

Šī funkcija attiecīgi diktē pārējo pulksteņa komplektāciju. Ierīcē ir iestrādāts mikrofons un visnotaļ skaļš skaļrunis, lai varētu gan uzturēt telefonsarunu, gan atskaņot mūziku. Pat ja ierīces atmiņā nav vēl ielādēta neviena dziesma, Huawei Music lietotne sniedz piekļuvi dažādiem skaņdarbiem, kas sakārtoti tematiskās listēs – relaksējoša, motivējoša, nomierinoša un tamlīdzīgi. Ir arī pieejams kontaktpersonu saraksts, lai varētu piezvanīt vajadzīgajam cilvēkam. Vienīgi joprojām līdz galam nav sakopta ziņojumu sadaļa. Īsziņas un WhatsApp ziņojumus var saņemt pilnā apmērā, bet e-pastiem tiek parādīts vien sākums. Diemžēl atbildēt nevar ne uz vieniem, ne otriem. Jācer, ka HarmonyOS palīdzēs atrisināt arī šo jautājumu, citādi eSIM lietošana sanāk nepilnīga, nodrošinot vien balss saziņu.

Viedpulkstenis Huawei Watch 3 Pro
Viedpulkstenis Huawei Watch 3 Pro Foto: Publicitātes foto

Izmēri temperatūru!

Papildinājumu saņēmusi arī mērījumu sadaļa. Paralēli soļu, pulsa, stresa, skābekļa piesātinājuma un stresa uzskaitei jaunajā ierīcē tiek uzraudzīta ādas temperatūra. Jāpieņem, ka šāda iespēja ir pandēmijas nopelns.

Te gan jāpiebilst, ka tiek mērīta nevis ķermeņa temperatūra, bet ādas virskārtas, kas nav gluži viens un tas pats.

Mūsu izmēģinājumos mērījums nekad īsti neuzkāpa augstāk par 34 grādiem pēc Celsija skalas. Tā kā mērījumi tiek veikti regulāri, ļoti iespējams, līknes izmaiņas spēj brīdināt, ja ķermenis sācis uzkarst un nepieciešams pārbaudīt veselības stāvokli.

Sporta aktivitāšu mērīšanas sadaļā visas labās iespējas ir saglabātas. Joprojām var izvēlēties no vairāk nekā simts sporta veidiem, kā arī izmantot virtuālā skriešanas trenera pakalpojumus. Pulkstenis arī ar glītu animāciju atgādina par nepieciešamību izkustēties, ja sanācis par ilgu aizsēdēties pie datora.

Viedpulkstenis Huawei Watch 3 Pro
Viedpulkstenis Huawei Watch 3 Pro Foto: Publicitātes foto

Darba nedēļu ar vienu uzlādi

Jaunā operētājsistēma, eSIM atbalsts un citas papildu iespējas acīmredzot prasa vairāk enerģijas nekā iepriekšējos modeļos, kas izcēlās ar patiešām iespaidīgu darbības laiku. Pat 10-14 dienas ar vienu uzlādi. Watch 3 Pro mūsu izmēģinājumos iztērēja akumulatoru 5 dienās. Ja aktivizēts vienmēr ieslēgtais ekrāns, tad vēl par dienu ātrāk. Un tas, neraugoties uz faktu, ka 1,4 centimetrus biezajā korpusā iemājojis gandrīz divtik ietilpīgāks 790 miliampērstundu akumulators. Tiesa,

baterijas darbības laiku var «izstiept» pat līdz trīs nedēļām, aktivizējot ultra taupības režīmu, taču tad jārēķinās ar ierobežotu pulksteņa darbību.

Savelkot pāris nedēļu ilgo pieredzi ar Huawei Watch 3 Pro, jāsaka, ka Huawei turpina doties pareizā virzienā. Elitāro materiālu dēļ gan šī pulksteņa cena ir 450 eiro, taču par to saņemam bagātīgu fizisko aktivitāšu mērīšanas klāstu, patiesi augstvērtīgu AMOLED displeju, eSIM atbalstu, iespēju ielādēt lietotnes un joprojām gana ilgu baterijas darbības laiku.

Raksts tapis sadarbībā ar Huawei Latvija.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu