Lietuvas valdība novirza 2,2 miljonus atalgojumam darbiniekiem, kas strādā ar migrantiem (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP Photo/Mindaugas Kulbis

Lietuvas valdība lēmusi novirzīt 2,2 miljonus eiro atalgojumam darbiniekiem, kas strādā ar ārvalstniekiem, tostarp arī valstī esošajiem nelegālajiem migrantiem.

"Šāda pārdale starp budžeta iekšējām pozīcijām vajadzīga tādēļ, lai mēs varētu izpildīt ministrijai uzticētās valdības funkcijas un organizēt sociālā atbalsta sniegšanu ārvalstniekiem, kuri pieskaitāmi pie neaizsargāto personu grupas," norādījusi sociālās aizsardzības un nodarbinātības ministre Monika Navickiene.

Pēc viņas teiktā, līdzekļi vajadzīgi ārvalstnieku izmitināšanai, kā arī Lietuvas Sarkanā Krusta biedrības un citu nevalstisko organizāciju iesaistei sociālo pakalpojumu sniegšanā.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījis ministres padomnieks Toms Kavaļausks, resursi pārdalīti, lai varētu atlīdzināt darbiniekiem par papildu slodzi darbā ar migrantiem, kuriem jau agrāk piešķirts bēgļa statuss vai kuri izmitināti Lietuvā no jauna.

"Pieaug darba slodze, un, protams, pašlaik ir atvaļinājumu laiks - vieniem nākas pastrādāt vairāk, citiem mazāk, tātad par šo papildu vai virsstundu darbu viņiem tiks maksāts," viņš skaidrojis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu