Austrija aicinās ES izveidot "deportācijas centrus" afgāņiem (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Austrijas iekšlietu ministrs Karls Nēhammers
Austrijas iekšlietu ministrs Karls Nēhammers Foto: Reuters/ScanPix

Austrija aicinās Eiropas Savienību (ES) sekmēt "deportācijas centru" izveidošanu Afganistānas kaimiņvalstīs, kur varētu tikt izvietoti no Eiropas deportētie afgāņi, trešdien pavēstījis Austrijas iekšlietu ministrs Karls Nēhammers.

Austrija norādījusi, ka tā vēlas turpināt to afgāņu deportācijas, kuru lūgumi par patvēruma piešķiršanu noraidīti un kas ir pastrādājuši noziegumus.

"Ir svarīgi, ka arī turpmāk ir iespējams deportēt vardarbīgos patvēruma meklētājus vai bēgļus, tāpēc mums ir vajadzīgi deportācijas centri," žurnālistiem pirms sanāksmes ar ES kolēģiem sacīja Nēhammers.

Konservatīvā kanclera Sebastiāna Kurca valdība ieņem stingru nostāju migrācijas jautājumos, kas dažkārt raisa viedokļu atšķirības ar Kurca pašreizējās koalīcijas partneriem "zaļajiem".

Jau ziņots, ka, Afganistānu atstājot ASV un citu ārvalstu spēkiem, talibi šomēnes sāka ofensīvu, pārņemot savā kontrolē teju visu valsti un svētdien ieņemot galvaspilsētu Kabulu. Afganistānas prezidents Gani svētdien atstāja valsti.

Talibu pārstāvji paziņojuši, ka uz līdzšinējās valdības ierēdņiem attieksies amnestija, jaunajā valsts valdībā varēs piedalīties sievietes un citu politisko spēku pārstāvji. "Taliban" līderi arī aizlieguši saviem kaujiniekiem nodarboties ar laupīšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu