Kabulas lidostā bojā gājuši vismaz septiņi civiliedzīvotāji (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vismaz septiņi civiliedzīvotāji nogalināti Afganistānas galvaspilsētas Kabulas lidostā. Saskaņā ar Apvienotās Karalistes Aizsardzības ministrijas datiem, viņi sabradāti līdz nāvei ļaužu pūlī. Situācija lidostā joprojām ir ļoti saspringta. Tiek izteikti arī „Islāma valsts” teroristu kaujinieku uzbrukuma draudi.

ASV valdība un Vācijas vēstniecība Kabulā aicināja cilvēkus pagaidām palikt mājās. Tūkstošiem cilvēku gaida ap lidostas ēku, lai izkļūtu no valsts.

Sestdien no Afganistānas caur lidostu izvesti vairāk nekā 300 cilvēku, to vidū austrālieši, afgāņi, jaunzēlandieši un briti. Avioreisus pagājušajā naktī no Kabulas nodrošinājusi Austrālija. Savukārt ASV valdība patlaban izskata iespēju iesaistīt civilās aviosabiedrības cilvēku tālākā pārvadāšanā.

Foto: EPA /Scanpix

Aculiecinieki ziņo, ka talibi Kabulas lidostā bija ieviesuši kaut kādu kārtību. Tie neļāva cilvēkiem pulcēties ap lidostu un nodrošināja pienācīgas rindas ārpus lidostas vārtiem. Tās izveidojas jau agrā rītā, taču nav grūstīšanās vai vardarbības. Saskaņā ar NATO amatpersonu un talibu paziņojumiem, kopš pagājušās svētdienas lidostā ir nošauti vai sabradāti divpadsmit cilvēki.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu