Kādu karalisko privilēģiju zaudēja Kembridžas hercogiene?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Lielbritānijas karaliskajai ģimenei ir daudz tradīciju, taču vairākas no tām Covid-19 pandēmijas apstākļos var būt atceltas. Tā nesen kļuva zināms, ka  Kembridžas hercogiene un vēl citi karaliskās ģimenes pārstāvji zaudējuši vienu cienījamu paražu.

Runa ir par tradicionālo Vestminsteras abatijas zvanu zvanīšanu par godu karaliskās ģimenes dzimšanas dienām. Šī tradīcija tikusi pārtraukta kopš 2020. gada aprīļa jeb pandēmijas sākuma. 

Bija paredzēts, ka tradīcija atsāksies septembrī, taču finanšu krīzes dēļ ne visiem karaļnama pārstāvjiem šāds gods tiks izrādīts. 

"Sakarā ar finansiālajām problēmām, ar kurām abatija saskārās Covid-19 pandēmijas rezultātā, panākta vienošanās ar Bekingemas pili, ka abatijas zvani tagad skanēs tikai Viņas Majestātes Karalienes un Viņa Karaliskās Augstības Velsas prinča dzimšanas dienā," sacīja Vestminsteras abatijas pārstāvis.

Tā Kembridžas hercogienei, kurai nākamgad apritēs četrdesmit, un princim Viljamam, kā arī viņu bērniem princesei Šarlotei un prinčiem Džordžam un Luisam vairs netiks veltītas slavenās abatijas zvanu skaņas.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Tradīcija tiek atcelta arī Elizabetes II jaunākajiem bērniem - princim Endrjū, princim Edvardam un princesei Annai, kā arī Kornvolas hercogienes prinča Čārlza sievai Kamillai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu