Palielinājusies Covid-19 slimniekiem paredzēto gultasvietu noslodze slimnīcās (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: GIORGOS MOUTAFIS/REUTERS

Strauji augusi Covid-19 pacientiem paredzēto gultasvietu noslodze Daugavpils un Liepājas slimnīcās, liecina valdībai iesniegtā Veselības ministrija prezentācija.

Pašlaik šādiem pacientiem paredzēto gultasvietu noslodze Latvijas stacionāros ir 40%. Saskaņā ar aizvadītajā nedēļā publiskotajiem datiem, noslodze pagājušajā nedēļā bija 38%, līdz ar to pieaugums ir par diviem procentpunktiem.

Augstākā gultasvietu noslodze ir Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS), kur tā pārsniedz vidējo un ir 46%. Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) pašlaik aizņemti 18% Covid-19 pacientiem paredzēto gultu, kas ir ievērojami mazāk nekā pirms nedēļas.

Noslodze strauji pieaugusi Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kur pirms nedēļas tā bija 25%, bet pašlaik sasniedz 40%. Liepājas reģionālajā slimnīcā pašlaik aizņemti 24% Covid-19 pacientiem paredzēto gultu, lai gan pirms nedēļas noslogoti bija tikai 6%.

Kopumā četros stacionāros Covid-19 pacientiem pašlaik ir atvēlētas 202 gultasvietas, 55 no tām - sasirgušajiem ar smagu slimības gaitu. Gultasvietu skaits sasirgušajiem ar Covid-19, salīdzinot ar pagājušo nedēļu, šonedēļ ir palielināts par 20%, jaunas gultas šiem pacientiem atvēlot RAKUS un PSKUS.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu