ANO Bēgļu aģentūra aicina Poliju uzņemt uz Baltkrievijas robežas iestrēgušus bēgļus (10)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ANO Bēgļu aģentūra UNHCR aicinājusi Polijas valdību uzņemt bēgļu grupu, kura vairākas dienas iestrēgusi uz Baltkrievijas robežas.

Kā teikts aģentūras otrdien publiskotajā vēstulē, bēgļiem ir jāgarantē piekļuve valsts teritorijai, kā to nosaka Polijas konstitūcija un starptautiskās tiesības.

Pēc UNHCR informācijas, grupā ietilpst cilvēki no Irākas un Afganistānas, tostarp sievietes un bērni, kuriem steidzami nepieciešama medicīniskā, psiholoģiskā un juridiskā palīdzība.

Polijas robežsardze paziņojusi, ka 24 cilvēku grupa vairāk nekā nedēļu uzturas paštaisītā apmetnē mežā robežas Baltkrievijas pusē.

Mediji vēsta, ka robežas Polijas pusē viņiem pretim stāv robežsargi un karavīri un drošības spēki redzami arī Baltkrievijas pusē.

Polijas Sarkanais Krusts otrdien paziņoja, ka nedēļu cenšas piekļūt grupai, lai piegādātu viņiem pārtiku, dzērienus, guļammaisus un segas.

Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko maijā paziņoja, ka vairs neliks šķēršļus migrantiem, kas no Baltkrievijas centīsies nokļūt Eiropas Savienībā (ES), šādi atbildot uz Rietumu sankcijām.

Nākamajos mēnešos nelegālie imigranti, pārsvarā no Irākas, ar Baltkrievijas varasiestāžu tiešu atbalstu masveidā tikuši iesūtīti Lietuvā un Latvijā, bet pēdējā laikā spiediens vērsts arī pret Poliju.

Pirmdien Polija paziņoja par plāniem būvēt dzeloņstiepļu žogu uz robežas ar Baltkrieviju, saskaroties ar Baltkrievijas režīma apzināti veicināto migrantu plūsmu pāri ES ārējai robežai.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu