Pandēmija Āzijas un Klusā okeāna reģionā atrodas "kritiskā fāzē"

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Meitene ar sejas masku tumsā.
Meitene ar sejas masku tumsā. Foto: Unsplash

Pasaules Veselības organizācija (PVO) trešdien paziņoja, ka Covid-19 pandēmija Āzijas un Klusā okeāna reģionā atrodas "kritiskā fāzē" un jādara viss iespējamais koronavīrusa izplatības ierobežošanai, lai novērstu jaunu, daudz bīstamāku vīrusa paveidu rašanos.

PVO Klusā okeāna rietumu reģionālais direktors Tekeši Kasai norādīja, ka Āzijas un Klusā okeāna reģionā strauji pieaug Covid-19 inficēšanās un nāves gadījumu skaits, kas galvenokārt ir saistīts ar lipīgāko delta paveidu.

Augusta pirmajās trīs nedēļās reģionā reģistrēti 10% no pasaules Covid-19 gadījumiem un vairāk nekā 8% no nāves gadījumiem.

Vairākām reģiona valstīm piedzīvojot jaunu pandēmijas vilni, tuvākajiem mēnešiem ir iespējami divi scenāriji, sacīja Kasai.

Pirmais scenārijs būtu tāds, ka Covid-19 risks tiek samazināts un pret to var cīnīties līdzīgi kā ar sezonālo gripu un citām ar vakcīnām novēršamām slimībām, veicot vakcināciju, īstenojot novēršanas pasākumus un īslaicīgas mērķētas kampaņas pret uzliesmojumiem, sacīja Kasai.

"Otrs scenārijs ir tāds, kad spēj attīstīties citi bīstamāki varianti, kas spēj izplatīties vēl vieglāk, izraisīt smagākas slimības vai ir noturīgi pret esošajām vakcīnām," norādīja Kasai. "Šis scenārijs un visas ar to saistītās veselības, sociālās un ekonomiskās izmaksas ir tas, no kā mēs vēlamies izvairīties, ja ir iespējams."

"Labākais, kā mēs to varam paveikt, ir darīt visu, ko varam, lai tagad ierobežotu izplatību," sacīja Kasai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu