"Taliban" iesaka sievietēm palikt mājās (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Afganistānas islāmistu kustība "Taliban” ieteikusi strādājošām sievietēm palikt mājās, atzīstot, ka grupējuma kaujinieki neesot apmācīti cienīt sievietes, ziņo ASV raidsabiedrība CNN.

“Taliban” pārstāvji otrdien notikušajā preses konferencē paziņoja, ka sievietēm nevajadzētu iet uz darbu viņu pašu drošības dēļ.

Šie “Taliban” pārstāvju izteikumi liek apšaubīt grupējuma iepriekšējos paziņojumus, ka tagad, pēc atgriešanās pie varas Afganistānā, “Taliban” attieksme pret sievietēm būs tolerantāka nekā tā bija iepriekšējā “Taliban” valdīšanas laikā.

“Taliban” gan uzsver, ka ieteikums sievietēm palikt mājās esot pagaidu un tas esot noteikts ar mērķi nodrošināt, lai kaujinieki pret sievietēm neizturas necienīgi.

Iepriekšējais "Taliban" režīms savas valdīšanas laikā no 1996. līdz 2001.gadam pieturējās pie ļoti stingras šariata likumu interpretācijas un izmantoja tādus soda veidus kā nomētāšana ar akmeņiem, ķermeņa daļu amputācija un publiski nāvessodi.

"Taliban" valdīšanas laikā 90.gados sievietes bija piesaistītas mājām, nedrīkstot strādāt vai iegūt izglītību. "Taliban" pēdējos gados centušies parādīt sevi kā mērenākus, taču daudzi afgāņi tam netic.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu