Īpašais "Eiropas savienošanas ekspresis" piestās arī Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šodien no Lisabonas stacijas izbrauks īpašs vilciens "Eiropas savienošanas ekspresis", kurš piestās arī Jelgavā un Rīgā, informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.

Piecu nedēļu brauciena laikā tas pieturēs vairāk nekā 100 pilsētās un 7.oktobrī ieradīsies Parīzē. Sākot ceļojumu Lisabonā un beidzot to Parīzē, vilciens pieturēs Ļubļanā, kas būs ievērojama pietura, jo tādējādi tiks savienotas Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidentvalstis Portugāle, Slovēnija un Francija. Savukārt Latvijā vilciens piestās Jelgavā un Rīgā.

Šajā maršrutā ir plānoti dažādi pasākumi, ar ko sagaidīt vilcienu dzelzceļa stacijās visā Eiropā. Dzelzceļa entuziasti var sekot līdzi debatēm, kas notiek vilcienā, kā arī konferencēm par ES infrastruktūras politiku un Eiropas transporta tīkla lomu, kuras, izmantojot pasākumu tīmekļa vietni, tiks straumētas tiešraidē no Lisabonas, Bukarestes, Berlīnes un Betemburgas.

Eiropas savienošanas ekspresis ir rezultāts unikālai sadarbībai starp Eiropas Komisiju un Eiropas Dzelzceļa un infrastruktūras uzņēmumu kopienu, Eiropas dzelzceļa operatoriem, infrastruktūras pārvaldītājiem un daudziem citiem ES un vietējā līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu