Zviedrijā mēneša beigās atcels vairumu Covid-19 ierobežojumu (19)

Precizēts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Lielajam vairumam pieaugušo esot vakcinētiem, Zviedrijā no 29.septembra tika atcelta lielākā daļa publiskajiem pasākumiem un pakalpojumiem noteikto ierobežojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

Zviedrijā pilnu vakcinācijas kursu izgājuši apmēram 70% iedzīvotāju, kuri vecāki par 16 gadiem.

Zviedrija plāno no 29.septembra atcelt ierobežojumus, kas cīņā pret Covid-19 bija bija noteikti publiskiem pasākumiem, piemēram, koncertiem un futbola mačiem, restorāniem un teātriem, atklāja sociālo lietu ministre Lēna Hallengrēna.

Tiks atcelti ierobežojumi arī privātiem pasākumiem un ieteikums strādāt no mājām.

Lai arī pēdējo nedēļu laikā strauji pieaudzis inficēšanās gadījumu skaits ar lipīgo delta paveidu, Zviedrijā Covid-19 nāves gadījumu skaits ir zems.

Hallengrēna norādīja, ka

pašlaik ar Covid-19 slimo un tiek hospitalizēti lielākoties nevakcinēti cilvēki.

Kārlsons uzsvēra, ka nevakcinētiem cilvēkiem joprojām pastāv risks smagi saslimt ar Covid-19.

Foto: Zviedru modelis jeb kā Zviedrija sadzīvo ar Covid-19

Otrdien slimnīcās intensīvās terapijas nodaļās ārstējās 57 Covid-19 pacienti.

Vienu Covid-19 vakcīnas devu Zviedrijā saņēmuši aptuveni 82% iedzīvotāju, kas vecāki par 16 gadiem, un 70% saņēmuši abas devas.

Zviedrija pandēmijas laikā izvairījusies no "lokdaunu" ieviešanas, tā vietā paļaujoties uz ieteikumiem par sociālo distancēšanos un higiēnu. Tomēr publiskiem pasākumiem un pakalpojumu sniedzējiem tika noteikti ierobežojumi, cik daudz cilvēku tajos drīkst pulcēties.

Hallengrēna sacīja, ka valdība izskatot arī iespēju ieviest vakcinācijas sertifikātu sistēmu noteiktām aktivitātēm, taču cerot, ka tas valstī ar vēsturiski augstiem vakcinācijas rādītājiem nebūs nepieciešams.

Jāpiebilst, ka arī Somija šonedēļ apliecināja drīzu Covid-19 ierobežojumu atcelšanu, kas varētu būt gaidāma oktobrī. Valsts pilnībā tiks atvērta brīdī, kad vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars būs vismaz 80%. Runa ir par iedzīvotājiem, kas vecāki par 12 gadiem un var saņemt potes.

Līdz pagājušās nedēļas nogalei Somijā pilnībā vakcinēti bija 53% iedzīvotāju, bet vismaz vienu vakcīnas devu bija saņēmuši 72,4%.

Somijas premjere Sanna Marina lēš, ka 80% robežu Somija varētu sasniegt oktobrī.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu