Vebinārs: Cik prātīgi veikt dzīvokļa iegādi tieši tagad? (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
“Bonava Latvija” Ropažu ielas 16 dzīvojamo ēku kompleksa publicitātes foto
“Bonava Latvija” Ropažu ielas 16 dzīvojamo ēku kompleksa publicitātes foto Foto: Bonava

Vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs Bonava Latvija sadarbībā ar Nekustamo īpašumu attīstītāju aliansi, Swedbank un Rīgas domes Pilsētas attītīstības departamentu 16. septembrī plkst. 10.00 aicina uz informatīvu vebināru: “Cik prātīgi veikt dzīvokļa iegādi tieši tagad?"

No šī gada 1. jūlija būtiski samazināts valsts nodevas apmērs par īpašuma tiesību nostiprināšanu nekustamā īpašuma iegādes gadījumā. Šis aspekts, visticamāk, pozitīvi ietekmēs jau tā rekordaugsto iedzīvotāju pieprasījumu pēc jauniem mājokļiem. Vienlaikus mājokļu finansēšanas modeļus pārskata arī bankas, piedāvājot iedzīvotājiem arvien izdevīgākus nosacījumus nekustamā īpašuma iegādei. Tomēr Latvijā joprojām ir ievērojams iztrūkums jauno dzīvojamo projektu segmentā, savukārt esošais tipveida dzīvojamais fonds ir novecojis un daudzviet tehniski nepietiekami uzturēts, kas rada pamatotas bažas par ēku atlikušo ekspluatācijas termiņu. Cik prātīgi ir investēt pirmskara un padomju laikos būvētos mājokļos un vai ir izdevīgi ļauties pēdējo gadu tendencei, iegādājoties dzīvokli vēl nepabeigtos jaunajos projektos? Ar savu redzējumu bezmaksas tiešsaistes vebinārā dalīsies Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta, Swedbank un Bonava Latvija pārstāvji, kā arī Nekustamo īpašumu attīstības alianses eksperti.

Vebināra programma:

  • Plkst. 10.00 – 10.10

Vai Rīgā ir pienākusi padomju laiku mājokļu krīze?

Nekustamo īpašumu attīstītāju alianses valdes priekšsēdētājs Mārtiņs Vanags: “72% Rīgas iedzīvotāju dzīvo padomju laikos būvētos mājokļos, kas lielākoties nav atjaunoti un ir morāli novecojuši. Savukārt jaunu mājokļu būvniecībā mēs pēdējos desmit gados esam trīs reizes atpalikuši no Viļņas. Kādus secinājumus no tā izdarīt? – par to runāsim seminārā.”

  • Plkst. 10.10 – 10.30

Novērojumi par daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku ekspluatāciju

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Būvniecības kontroles pārvaldes Būvprojektu kontroles nodaļas vadītāja vietniece Aija Meļņikova: “Dzīvokļa īpašnieks ir arī visas mājas saimnieks. Un mājas uzturēšanai nepieciešama visu kopīpašnieku kopdarbība vai citiem vārdiem kopīgas rūpes.”

Plkst. 10.30 – 10.40. Jautājumi un atbildes

  • Plkst. 10.40 – 11.00

Cik droši ir iegādāties dzīvokli vēl neuzceltā projektā?

Bonava Latvija pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša: “Pieprasījums pēc kvalitatīviem un ilgtspējīgiem mājokļiem būtiski pārsniedz piedāvājumu. Iegādāties dzīvokli vēl neuzceltā projektā šobrīd ir teju vienīgā iespēja iegūt tieši tādu mājokli, kādu pircējs vēlas. Vienlaikus nedrīkst pazaudēt arī modrību, jo laikā, kad mājokļu tirgus ir tik aktīvs un pircēji burtiski cīnās par pārdošanā pieejamajiem dzīvokļiem, nereti rodas stresa situācijas, kas var novest pie dažādu neizsvērtu lēmumu pieņemšanas.”

Plkst. 11.00 – 11.10. Jautājumi un atbildes

  • Plkst. 11.10 – 11.30

Mājokļu kreditēšanas tendences

Swedbank hipotekārās kreditēšanas atbalsta daļas vadītājs Baltijā Ainars Balcers: “Patreiz Latvijas komercbanku no jauna izsniegto mājokļu kredītu apjoms ik mēnesi sasniedz aptuveni 95-100 milj. EUR, un tas ir ievērojams kāpums salīdzinājumā ar situāciju gada sākumā, kad mēnesī vidēji tie bija aptuveni 70–75 milj. EUR. Līdz ar to var teikt, ka ir vērojama diezgan dinamiska mājokļu kreditēšanas tirgus izaugsme, kas iezīmē gan iedzīvotāju vēlmi aizņemties, gan arī banku vēlmi kreditēt.”

Plkst. 11.30 – 11.40. Jautājumi un atbildes

  • Plkst. 11.40 – 11.50

Kopsavilkums

Vebināra tiešraidi būs iespējams vērot Bonava Latvijas Facebook kontā

un portālā TVNET.

Aicinām vebināra gaitā Bonava Facebook un TVNET tiešraides komentāru sadaļās iesūtīt savus jautājumus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu