Jelgavnieki piketā mēram Rāviņam pasniedz kasti ar karotēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Aicinot saglabāt atbalstu daudzbērnu ģimenēm, jelgavnieki ceturtdienas piketā pirms pilsētas domes sēdes Jelgavas mēram Andrim Rāviņam (ZZS) pasniedza kasti ar karotēm, atklāja viena no akcijas rīkotājām Inese Rinkmane.

Pikets rīkots, lai pilsētas vadību aicinātu novērtēt ģimenes un to lomu Latvijas un Jelgavas izaugsmē. Rinkmane stāstīja, ka pirms domes sēdes pie piketētājiem iznākuši domnieki, un piketētāji pilsētas mēram uzdāvināja kasti ar karotēm. Jelgavā ir pašvaldības tradīcija dāvāt piemiņas karotītes jaundzimušo ģimenēm, un, pēc daudzbērnu ģimeņu pārstāves teiktā, kaste ar karotēm domes vadītājam pasniegta simboliski ar domu, ka tukšu karoti necilā.

Rinkmane apgalvoja, ka daudzās pašvaldībās atbalsts daudzbērnu ģimenēm esot lielākas nekā Jelgavā, un pilsētas pašvaldībai esot iespējas atbalstīt ģimenes ar bērniem, ierobežojot tēriņus citās pozīcijās. Taču pašvaldība neesot gatava uzklausīt vecākus, tāpēc jelgavnieki plāno apvienoties biedrībā "Goda ģimene", lai aizstāvētu visu ģimenes tiesības.

"Mēs esam par visiem bērniem. Vēlamies arī lauzt stereotipu, ka daudzbērnu ģimene ir nasta. Mēs uzskatām, ka tas ir gods,"

pauda topošās biedrības pārstāve.

Jelgavas vecāki vēlas, lai viņi tiktu uzklausīti un viņu viedokli ņemtu vērā, atzina Rinkmane. Viņa ir pārliecināta, ka tieši aktīva daudzbērnu ģimeņu darbība arī ļāva saglabāt pašvaldības atbalstu daudzbērnu ģimenēm bez ienākumu izvērtēšanas.

Daudzbērnu ģimenes, kas bija pulcējušās pie domes, atbalstīja arī citi jelgavnieki, dodoties pastaigā ar bērniem gar domi.

Domē informēja, ka saskaņā ar ceturtdienas lēmumu arī turpmāk Jelgavas daudzbērnu ģimenes saņems pašvaldības atbalstu bez ienākumu izvērtēšanas.

Pikets Jelgavā noritējis mierīgi, bez pārkāpumiem.

Jau ziņots, ka pašvaldība ir sagatavojusi trīs jaunu saistošo noteikumu projektus, kas turpmāk noteiks sociālo pabalstu saņemšanas kārtību Jelgavā. Sagatavotie saistošie noteikumi paredz, ka Jelgavā būs kopumā 14 brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti un trīs no tiem, tāpat kā līdz šim, bez ienākumu izvērtēšanas būs pieejami daudzbērnu ģimenēm. Tas ir pabalsts ēdināšanas pakalpojuma apmaksai pirmsskolas izglītības iestādē līdz 50 eiro mēnesī, pabalsts ēdināšanas pakalpojuma apmaksai vispārējās izglītības iestādē, kas no 2021.gada 1.septembra 1,62 eiro dienā, jā arī pabalsts profesionālās ievirzes izglītības programmas dalības maksas segšanai - līdz 15 eiro mēnesī.

Saglabāt līdzšinējo atbalstu daudzbērnu ģimenēm lūdza teju 1000 cilvēku, kas domē iesniedza vēstuli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu