Mūsas un Žuku strauta piesārņojuma avots vēl nav noskaidrots

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ūdens piesārņojums. Ilustratīvs attēls.
Ūdens piesārņojums. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Pagaidām vēl nav noskaidrota piesārņojuma izcelsme Mūsā un Žūku strautā.

Kā informēja Valsts vides dienesta (VVD) pārstāve Kristīne Kļaveniece, kā viena no vairākām versijām tiek izskatīta iespējama naftas produktu noplūde, taču secinājumus varēs izdarīt tikai pēc analīžu rezultātu saņemšanas.

Pašlaik uzliktās bonas turpina absorbēt piesārņojumu, tas ir ierobežots un neizplatās tālāk, pavēstīja VVD pārstāve. Nākamnedēļ dienests informēs par aktuālāko informācija.

Piesārņojums vērtējams kā salīdzinoši neliels, jo virs ūdens ir plānā kārtiņā, skaidroja Kļaveniece.

Kā ziņots, VVD vides inspektori sestdien atkārtoti apsekoja Mūsu un Žūku strautu Bauskas novada Gailīšu pagastā, kur piektdien uz ūdens virsmas tika konstatēts piesārņojums un jauns piesārņojums netika konstatēts.

Vides inspektori sestdien paņēma atkārtotus ūdens paraugus analīžu veikšanai. Sagaidāms, ka analīžu rezultāti sniegs papildus informāciju par piesārņojuma izcelsmi, tad tiks turpināta piesārņojuma izcelsmes noskaidrošana.

Jau ziņots, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) piektdien pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Bauskas novada Gailīšu pagastu, kur Mūsā pamanīts nezināmas vielas plankums, kas stiepās 200 metru garumā. VUGD darbinieki divās vietās uzstādīja upē absorbējošās bonas, un darbu notikuma vietā turpināja VVD.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu