Sāras Everardas lieta: sievieti noslepkavojušajam policistam piespriež mūža ieslodzījumu (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Sāra Everarda,  Londonas Metropolitēna policijas policists Veins Kauzens
Sāra Everarda, Londonas Metropolitēna policijas policists Veins Kauzens Foto: EPA/METROPOLITAN POLICE HANDOUT , - / METROPOLITAN POLICE / AFP

Šī gada pavasarī Lielbritāniju satricināja ziņas, ka par pazudušu uzskatīto Sāru Everardu nolaupījis un noslepkavojis policists. Ceturtdien Londonas Metropolitēna policijas policistam Veinam Kauzensam tika piespriests mūža ieslodzījums, vēsta raidorganizācija BBC.

33 gadus vecā Everarda pazuda 3.martā, dodoties mājup pēc drauga apciemojuma. Saskaņā ar tiesā izskanējušo informāciju, Kauzenss izmantoja savu amatu, lai "arestētu" Everardu. Viņš aizveda sievieti uz kādu nomaļu vietu, kur Everardu izvaroja un pēc tam nožņaudza ar jostu, kas bija daļa no policista formastērpa.

Kauzenss - precēts divu bērnu tēvs - aizdedzināja Everardas līķi un iemeta mirstīgās atliekas dīķī.

9.martā Kauzenss tika aizturēts, jo bija identificēts pēc īrētā auto, ko bija izmantojis sievietes nolaupīšanā. Pratināšanā viņš policijai stāstīja izgudrotu stāstu, ka finansiālu problēmu dēļ esot iekūlies nepatikšanās ar kādu austrumeiropiešu bandu, kas izteikusi draudus viņam un viņa ģimenei. Vēlāk viņš atzinās Everardas slepkavībā.

Tiesnesis norādīja, ka Kauzensa lieta esot pietiekami nopietna, lai tiktu piemērots mūža ieslodzījums bez iespējas uz pirmstermiņa apžēlošanu. Tiesā tika īpaši uzsvērts, ka Kauzenss izmantojis savu amatu, lai pastrādātu noziegumu.

Kauzenss tiesas lēmumu noklausījās ar nolaistu galvu. Viņš trīcēja, kad tika nosaukts piespriestais sods, kas nozīmē, ka Kauzenss nekad nepametīs cietumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu