Waze tagad brīdina par īpaši bīstamiem ceļu posmiem (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums/900 sekundes

Tie autovadītāji, kas izmanto “Waze” aplikāciju, visticamāk, jau ir pamanījuši, ka lietotnē viņi tiek brīdināti par vietām uz Latvijas ceļiem, kurās ir augsts satiksmes negadījumu risks. Šis jaunievedums saistīts ar Latvijas transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja iniciatīvu pievērst uzmanību vienam no bīstamākajiem manevriem satiksmē - kreisajam pagriezienam.

Jaunā funkcija aplikācijā Waze parādījusies līdz ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroja (LTAB) sākto kampaņu – "Ceļš nav spēle. Kļūdas nepiedod!". Ar to apdrošinātāji vēlas aktualizēt jautājumu par nepareizu un neapdomīgu kreisā pagrieziena veikšanu, kas bieži izraisa negadījumus.

LTAB vadītājs Jānis Abāšins TV3 raidījumam "900 sekundes" norādīja, ka iemesls, kādēļ izveidots papildinājums aplikācijā Waze, ir nevēlēšanās "sēdēt uz satiksmes negadījumu datiem", tos faktiski padarot pieejamus ikvienam.

Viņš piebilst, ka "Latvijas valsts ceļi" jau sen ir apkopojuši datus par nopietnajām avārijām, no tiem izveidojot melno punktu karti. LTAB rīcībā savukārt ir informācija ne tikai par smagajām avārijām, bet arī par mazajiem negadījumiem, kas noformēti ar saskaņoto paziņojumu, tātad ir ar bojātiem transportlīdzekļiem, bet bez cietušiem cilvēkiem.

Tādējādi Waze ir pilnīgāka informācija par vietām, kur vadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem. Jāuzmanās ne vien tāpēc, ka var gūt nopietnas traumas, bet arī tāpēc, ka var iedzīvoties liekās klapatās un materiālos zaudējumos.

Šobrīd Waze ir iekļauta informācija par aptuveni 70 bīstamām vietām uz ceļiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu