Kā kaķi palīdzēja ietaupīt 29 000 dolāru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Persiešu kaķītis, kurš līdzinās češīrietim no "Alises Brīnumzemē"
Persiešu kaķītis, kurš līdzinās češīrietim no "Alises Brīnumzemē" Foto: "Instagram", @madolline

Austrāliešu blogere Medolīne Gourlija ar savu hobiju – ceļošanu ir ietaupījusi gandrīz 29 tūkstošus ASV dolāru, bez maksas paliekot cilvēku mājās, kur jāpieskata viņu mīļotais kaķītis. Viņa paciemojusies vairāk nekā 20 dažādās ASV un Austrālijas pilsētās. Šādu nakšņošanas veidu iecienījuši gan Kanādas seniori, gan jauni ceļotāji, kuriem kārojas apskatīt pasauli, nepaliekot dārgās luksusa viesnīcās.

Par "kaķsēdi" apmaiņā pret naktsmītni Medolīne uzzināja no kolēģes un acumirklī saprata, ka šis ir lielisks ceļošanas plāns. Kopš tā mirkļa Medolīne apmeklēja šim nolūkam paredzētās sludinājumu platformas "Trusted Housesitters" un "Aussie House Sitters" un atzīst, ka nereti apkārtējiem šāds nakšņošanas veids šķiet savāds.

Vientuļajiem ceļotājiem kaķis ir lielisks kompanjons, viņa atzīst.

"Tev ir viens draugs, un tad tu dodies uz nākamo galamērķi, un tur ir nākamais draugs. Dažus kaķīšus atstāt man bija ļoti bēdīgi, jo dzīvniekiem tiešām pieķēros," portālam "Vice" stāsta Medolīne. Viņa ir iepazinusies ar trīskājaino kaķīti Boniju no Ņujorkas, plēsīgo Džasperu no Dienvidkarolīnas, Pikseli no Sidnijas, kurš viņai atgādinājis pasaku tēlu – Češīras kaķi no "Alises Brīnumzemē".

Foto: "Instagram", @madolline

Medolīnas pirmā viesošanās pie kaķīša un viņa saimniekiem bija ap 2017. gada Ziemassvētkiem Sidnejā. "Mājokļa īpašnieki bija tik jauki, ka tas noteikti atstāja pozitīvu pieredzi man pašai un mudināja mēģināt vēl," saka Medolīne. Toreiz kaķis Hārvijs bijis tik ļoti kautrīgs, ka pagāja vairāk nekā nedēļa, līdz viņš atmaidzis.

Kopš tās reizes viņa ir viesojusies ASV septiņas reizes, un viņai patiesi ne reizi nav bijis jāmaksā par naktsmājām.

Covid-19 pandēmija Medolīnes ceļošanu ir ierobežojusi, taču Austrālijā "kaķsēdes" iespējas joprojām parādās. Pērnajos Ziemassvētkos viņa viesojās Dārvinā, Austrālijā, tālu no pašas mājām, un tikai tādēļ, ka mājoklī uzturējies kāds īpaši savdabīgs persiešu kaķis.

Foto: "Instagram", @madolline

Ceļošanas veids, kādu izvēlējusies Medolīne, ļāvis viņai ietaupīt teju 29 tūkstošus ASV dolāru, taču, protams, jārēķinās arī ar pārējiem izdevumiem – transportu, ēdienu u.c.

"Bet, no otras puses, es nebūtu devusies uz šīm pilsētām tad, ja nebūtu iespēja nakšņot bez maksas," viņa piebilst. Vēl viens lielisks bonuss ir tas, ka Medolīne uzzina tūristiem mazāk zināmus apskates objektus un vietas, piemēram, tā viņai Tasmānijā izdevās apskatīt sniega makakus, kuri lielākoties uzturas Japānas teritorijā.

Foto: "Instagram", @madolline

Medolīne ir ieguvusi arī jaunus draugus Sietlā, reiz, tur viesojoties, sabijusi mājas ballītē un par viņas draugiem kļuvuši arī kaimiņi.

Kaķu pieskatīšana noteikti ir daudz ērtāka tiem, kuri savā brīvajā laikā vēlas apskatīt pilsētu. Parasti tās ir 12 stundas dienā, ko veltīt sev.

Ir dienas, kuras Medolīna pavada iekštelpās, rakstot savu blogu vai sazvanoties ar ģimenes locekļiem. Protams, pats svarīgākais ir pienācīgi apkopt kaķīšus, jo tieši tas ir galvenais iemesls, kādēļ kāds savā mājā ielaiž sev nepazīstamu cilvēku cerībā uz abpusēju uzticēšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu