Lielākajos iekšlietu dienestos palielinās vakcinācijas aptvere

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks ģenerālis Kristaps Eklons
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks ģenerālis Kristaps Eklons Foto: Evija Trifanova/LETA

Lielākajos iekšlietu dienestos Valsts robežsardzē, Valsts policijā un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) pret Covid-19 vakcinējušies 68% līdz 75% strādājošo, informēja Iekšlietu ministrija.

Iekšlietu nozarē vakcinēto nodarbināto personu skaits palielinās katru nedēļu. Patlaban kopumā Iekšlietu ministrijā ir vakcinēti 93% no strādājošajiem, Finanšu izlūkošanas dienestā - 99%, Iekšlietu ministrijas poliklīnikā - 94%, Iekšējās drošības birojā - 92%, Iekšlietu ministrijas Veselības un sporta centrā - 90%, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē - 79%, Valsts robežsardzē - 75%, Valsts policijā - 73%, Nodrošinājuma valsts aģentūrā - 72%, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) - 68% un Iekšlietu ministrijas Informācijas centrā - 60%.

Ņemot vērā to, ka ir noteikta prasība obligāti vakcinēties visiem publiskā sektora darbiniekiem un pildīt darba pienākumus no 15.novembra drīkstēs tikai vakcinējušās vai Covid-19 pārslimojušas personas, iekšlietu nozarē turpinās aktīva darbinieku informēšana par jaunajiem noteikumiem un sekām, kādas darbiniekiem var iestāties, ja vakcinācija netiks veikta līdz noteiktajam termiņam.

Tie darbinieki, kuri līdz 15. novembrim nebūs vakcinēti pret Covid-19, tiks atstādināti no darba pienākumu pildīšanas.

VUGD, veicot risku izvērtējumu, ir secinājis, ka augstākus riskus rada nodarbinātie, kuri nav vakcinēti un saslimst ar Covid-19. Viņi rada saslimšanas riskus apkārtējiem, kā arī situācijas, kad dienesta darbs reģionālajās struktūrvienībās var tikt nopietni apdraudēts tādēļ, ka saslimušo darbinieku kontaktpersonām jāievēro karantīna.

Šie un citi apsvērumi tikšanās laikā skaidroti arī tiem atsevišķajiem VUGD darbiniekiem, kuri publiskā akcijā bija pauduši savu attieksmi pret vakcinēšanos. Piemēram, piektdien VUGD priekšnieka vietnieki Kristaps Eklons un Mārtiņš Baltmanis tikās ar ugunsdzēsējiem, kuri ir pauduši bažās un neapmierinātību par nepieciešamību vakcinēties.

Vienlaikus iekšlietu dienestu darbs patlaban tiek organizēts tā, lai jaunie noteikumi netraucētu dienestu funkciju izpildi un amatos, kuros nepieciešams ciešs kontakts ar cilvēkiem, strādātu vakcinēti darbinieki.

Drošības un glābšanas dienestu darbiniekiem, kuri sākuši vakcinācijas procesu, bet nav to pabeiguši, Covid-19 testi šobrīd tiek nodrošināti valsts apmaksātas rutīnas skrīninga testēšanas ietvaros.

Iekšlietu nozare kopumā ir aktīvi strādājusi, lai celtu vakcinācijas tempus ar iekšējām informēšanas un izglītošanas kampaņām un citos veidos, uzrunājot savus darbiniekus.

Jau ziņots, ka kāds Andris Celmiņš, pēc paša teiktā, 40 VUGD darbinieku vārdā ir izplatījis paziņojumu, kurā informēja, ka ceturtdien Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA) nodota vēstule, kurā pausta kritiska attieksme pret vakcinēšanās prasību, jo "masveida iekšlietu darbinieku atstādināšana saistībā ar valdības lēmumu par vakcinēšanos publiskajā sektorā" radīšot "draudus iekšlietu sistēmai".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu