Vācijā nepagarinās "nacionālā mēroga epidēmijas situāciju" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Vācijas parlaments nepagarinās "nacionālā mēroga epidēmijas situāciju", kad tā beigsies nākamajā mēnesī, taču saglabās noteiktus pasākumus cīņā pret koronavīrusa pandēmiju, trešdien paziņojuši likumdevēji.

Bundestāga vadošie deputāti sacīja, ka, lai gan koronavīruss atkal sācis izplatīties straujāk, viņuprāt, nav nepieciešams pagarināt "epidēmijas situāciju", kas tika izsludināta 2020.gada martā un pēc tam vairākkārt pagarināta. Likumdevēji pauda viedokli, ka apstākļi ir mainījušies, jo divas trešdaļas iedzīvotāju ir pilnībā vakcinēti pret Covid-19.

Ārkārtas situācijas izsludināšana veselības jomā ļāva federālajai valdībai un Vācijas federālo zemju valdībām pieņemt ierobežojumus bez nacionālā un reģionālo parlamentu apstiprinājuma.

"Vairs nebūs skolu slēgšanas, karantīnas režīmi un komandantstundas,"

sacīja sociāldemokrātu parlamenta frakcijas vadītāja vietnieks Dirks Vīze. Viņš piebilda, ka pret pandēmiju joprojām jāizturas ar atbildību, bet ierobežojumi pilsoņtiesībām ir jāatvieglo.

Neskatoties uz "epidēmijas situācijas" beigšanos 25.novembrī, vairāki ierobežojumi un pasākumi paliks spēkā arī turpmāk, tostarp sabiedriskās vietās arī turpmāk būs jāvalkā maskas, konkrētās vietās varēs iekļūt tikai vakcinēti cilvēki un tiks saglabāts finansiālais atbalsts darbiniekiem, kurus pandēmija ietekmējusi sevišķi smagi. Šie pasākumi tiks pagarināti līdz martam. Papildus tiem federālās zemes varēs pieņemt arī stingrākus ierobežojumus, ja uzskatīs tos par nepieciešamiem.

Vācijā septembrī notika Bundestāga vēlēšanas. Sociāldemokrāti, zaļie un brīvie demokrāti sākuši oficiālas sarunas par koalīcijas izveidošanu un pauduši cerību izveidot jauno valdību līdz decembra sākumam.

Ja sarunas būs sekmīgas, kancleres Merkeles pārstāvētie konservatīvie, kas atradušies pie varas Vācijā 16 gadus, nonāks opozīcijā. Taču pagaidām Merkele un viņas valdība turpina darbu.

Vācijā trešdien reģistrēti 23 212 jauni Covid-19 gadījumi. Pirms nedēļas tika reģistrēti 17 015 gadījumi.

Vācijā kopš pandēmijas sākuma Covid-19 atklāts vairāk nekā 4,5 miljoniem cilvēku, no kuriem 95 359 ir miruši.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu