Uzturs imunitātei? 3 uzturvielām bagāti kokteiļi, kurus ir vērts pamēģināt

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Imūnsistēmas mērķis ir uzturēt mūsu veselību. Bez imūnsistēmas mēs nespējam cīnīties pret kaitīgajām vielām, kas nonāk mūsu ķermenī no ārpuses. Lai uzturētu labsajūtu un mundrumu kā prātā, tā ķermenī, ir būtiski saprast, kā darbojas imūnsistēma un kā mēs varam palīdzēt tai aizsargāt savu organismu. Starptautiskās uztura kompānijas Herbalife Nutrition ekspertes Linda Patkovska un Irina Lizuna uzskata, ka uzturam ir svarīga loma imunitātes stiprināšanā, un ar uzturvielām bagāti kokteiļi var būt lielisks papildinājums cilvēka ikdienas imūnsistēmas atbalstam.

Imūnsistēma ir daudzfunkcionāls, spēcīgs aizsargmehānisms, kas ne tikai darbojas pret svešiem ārējiem “aģentiem”, piemēram, vīrusiem, baktērijām vai ķīmiskām vielām, bet arī kontrolē daudzus iekšējos procesus. Mūsdienās ar imūnsistēmas darbību ir saistīta ne tikai novecošanās norise, alerģijas u.c. procesi, bet arī mūsu pašsajūta kopumā.

"Diemžēl mūsdienu realitāte ir tāda, ka mūsu uztura paradumi kopā ar rūpnieciskās lauksaimniecības aktivitāti, kas ietekmē augsnes kvalitāti, rezultējas apstāklī, ka lielākā daļa cilvēku ikdienā nespēj uzņemt pietiekami daudz antioksidantu, vitamīnu un minerālvielu, kas ir vissvarīgākās uzturvielas imūnsistēmas darbībai. Svarīgs imūnsistēmas aspekts, ko mēs bieži ignorējam, ir mūsu zarnu mikroflora. Vienkārša šķiedrvielu iekļaušana ikdienas uzturā var dot ļoti lielu ieguldījumu mūsu imūnsistēmas darbībā. Iespējams vissvarīgākā sastāvdaļa, kas nepieciešama spēcīgai imūnsistēmai, ir olbaltumvielas, jo tās ir visu mūsu imūnšūnu pamatā. Turklāt, C, B6, B12, A, D vitamīniem, cinkam, selēnam un dzelzim arī ir būtiska loma optimālā imūnsistēmas darbībā,” komentē Irina Lizuna, Herbalife Nutrition skaistuma un uztura eksperte.

Herbalife Nutrition fitnesa eksperte Linda Patkovska uzskata, ka spēcīgas imūnsistēmas noslēpums ir daudzu faktoru kombinācija, piemēram, kvalitatīvs miegs, stresa kontrole, fiziskā aktivitāte un sabalansēts uzturs. Tāpēc Herbalife Nutrition ir izstrādājis 12 dažādas Produktu programmas, kur katra no tām ir vērsta uz konkrētu labsajūtas mērķi. Piemēram, Produktu programma “Imunitātes stiprināšana” var palīdzēt atbalstīt spēcīgu imūnsistēmas darbību ilgtermiņā. Katrai Produktu programmai ir 3 līmeņi - bāzes, paplašinātais un progresīvais. Katrs no tiem piedāvā atšķirīgu produktu komplektu, kas atbilst cilvēka izvēlētajam mērķim.

Foto: Publicitātes foto

“Šoruden es ieteiktu pēc iespējas dažādot ikdienā uzņemto pārtiku, uzturā iekļaujot dārzeņus, augļus, ogas, kā arī zivis un jūras veltes. Turklāt rudens laikā ikdienas ēdienkartē varat iekļaut arī papildu imunitāti stiprinošas uzturvielas. Piemēram, interesanti un vitamīniem bagāti kokteiļi var būt lielisks veids, kā stiprināt imūnsistēmu. Papildiniet savu kokteili ar gudru uzturu imūnsistēmai - Herbalife Nutrition Immune Booster*. Tas ir uztura bagātinātājs, kas satur EpiCor® - sastāvdaļu, kuras pamatā ir sausais raugs. Produkts satur arī svarīgus vitamīnus un minerālvielas, kas veicina normālu imūnsistēmas darbību, piemēram, C un D vitamīnu, selēnu un cinku,” komentē I. Lizuna.

Tā kā mums visiem ir jāstiprina sava imūnsistēma, Herbalife Nutrition uztura un fitnesa eksperti dalās idejās par veselīgiem rudens dzērieniem**:

1. Kokteilis “Olbaltumvielu dzērvene”

“Tā kā olbaltumvielas ir “būvmateriāls” jebkurai mūsu ķermeņa šūnai, tostarp imūnšūnām, ir svarīgi ikdienas uzturā iekļaut pietiekami daudz olbaltumvielu. Mans mīļākais risinājums sabalansētām brokastīm ir Herbalife Nutrition Olbalumvielu kokteilis Formula 1, kas satur 25 svarīgus vitamīnus un minerālvielas,” stāsta eksperte L. Patkovska.

Sastāvdaļas:

  • Herbalife Nutrition Olbaltumvielu kokteilis Formula 1 “Zemeņu baudījums” - 3 mērkarotes (39 g)
  • Individualizētais olbaltumvielu pulveris Formula 3 - 2 mērkarotes (26 g)
  • Dzērvenes - 1 sauja
  • Ūdens - 300 ml

2. Kokteilis "Rudens"

“Es dodu priekšroku Herbalife Nutrition Immune Booster, kas pagatavots kopā ar sezonālām ogām – šajā dzērienā viss labākais no dabas tiek pilnveidots ar tādu produktu palīdzību, kas radīti uz zinātnē balstītiem pētījumiem” skaidro eksperte I. Lizuna.

Sastāvdaļas:

  • Herbalife Nutrition Immune Booster - 1 paciņa
  • Brūklenes - 1 sauja
  • Ūdens - 250 ml
Foto: Publicitātes foto

3. Kokteilis “Čempions”

"Šis ar uzturvielām bagātais kokteilis pasargās Jūsu ķermeni no atūdeņošanās un palīdzēs uzturēt tonusu. Kokteiļa sastāvā ir arī Herbalife Nutrition Niteworks*. Šī nakts uztura bagātinātāja sastāvā ir L-arginīns un L-citrulīns, kas palīdz organismam radīt dzīvībai svarīgo slāpekļa oksīdu, kas veicina asins plūsmu sirds, smadzeņu un citu orgānu darbībai”, uzsver eksperte L. Patkovska.

Sastāvdaļas:

  • Herbalife Nutrition Niteworks – 2 mērkarotes (20 g)
  • Herbalife Nutrition Alvejas zāļu dzēriena koncentrāts ar mango garšu - 1 vāciņš
  • Herbalife Nutrition Šķīstošais zāļu dzēriens ar tēju ekstraktiem - 1 porcija
  • Ūdens - 400 ml
  • Herbalife Nutrition Liftoff - 1 tablete

Visām sastāvdaļām kokteiļos jābūt labi sajauktām!

Apmeklējiet Herbalife Nutrition mājas lapu www.herbalife.lv, lai uzzinātu vairāk par Produktu programmām un atrastu savu personīgo konsultantu: https://www.herbalife.lv/lead_form

*Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

**Hronisku saslimšanu vai notiekoša ārstniecības procesa gadījumā, konsultējieties ar savu ārstu pirms Herbalife Nutrition produktu lietošanas.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu