Politiski represētajām personām piešķirs svētku pabalstu 100 eiro apmērā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare/LETA

Sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas 103.gadadienu, politiski represētās personas un nacionālās pretošanās kustības dalībnieki Rīgā novembrī varēs saņemt svētku pabalstu 100 eiro, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Pabalsts tiek izmaksāts tiem rīdziniekiem, kuri savu dzīves vietu deklarējuši Rīgā līdz 2021.gada 1.novembrim. Pabalsts tiek piešķirts reizi gadā - novembrī, bez iesnieguma un bez ienākumu un materiālās situācijas izvērtēšanas.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī un rūpējoties par klientu veselību, kā arī, lai novērstu drūzmēšanos, rīdzinieki, kuri līdz šim represēto pabalstu saņēma kasē, tiek aicināti atvērt bankas kontu un par to informēt Sociālo dienestu.

Tiem politiski represēto pabalstu saņēmējiem, kuri jau iepriekš saņēma šo pabalstu kontā un konts nav mainījies, Rīgas Sociālajā dienestā nav jāvēršas.

Līdz 2021.gada 8.novembrim represēto pabalsts jau pārskaitīts 2141 rīdziniekam, 2020.gadā pabalstu politiski represētām personām saņēma 2495 rīdzinieki 249 500 eiro apmērā.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes opozīcijas politiķis Juris Radzevičš (GKR) vairākkārt komiteju un Rīgas domes sēdē ir rosinājis dubultot šo pabalstu.

Nepieciešamību līdz 200 eiro palielināt pabalstu domnieks pamatoja ar dabasgāzes un elektrības cenu pieaugumu, līdz ar to gaidāmo pārtikas un ikdienā nepieciešamo preču cenu pieaugumu. Pabalsta izmaksai papildus būtu nepieciešami 264 000 eiro.

Taču domes koalīcija šos priekšlikumus neatbalstīja.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu