Kā ceļot no ASV uz Īriju bez maksas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: https://www.facebook.com/myrtlebeachcitygovernment

Pludmalēs atrasti priekšmeti, piemēram, senlaicīgas pudeles ar kādu noslēpumainu zīmīti, ir apvīti ar romantisku auru. No kurienes tie atceļojuši un ko sastaps otrā krastā? Šādas mīklas nodarbina aizrautīgo dārgumu atradēju prātus jau gadsimtiem ilgi un nereti kalpo par pamatu krāšņiem filmu scenārijiem. Taču sava vieta šajā piedzīvojumu stāstā tikusi kādai necilai atkritumu tvertnei, kas veikusi vairāk nekā 4800 km pāri okeānam, peldot no Dienvidkarolīnas uz Īriju. Šobrīd to savam paredzētajam mērķim izmanto Meijo apgabalā Īrijā.

Atkritumu tvertni Īrijas rietumkrastā 7. novembrī atrada Kīts Makgrīls, kurš, ievērojot Dienvidkarolīnas preču zīmi uz tās, par savu atradumu informēja ASV pilsētas pārstāvjus.

“Ir grūti pateikt, kad tieši tvertne nokļuva okeānā, taču, visticamāk, tas bijis kādas vējainas dienas vai vētras laikā,”

savā “Facebook” vietnē ziņoja Dienvidkarolīnas piekrastes pilsētas Mērtlbīčas pārstāvji. “Parasti mēs savācam atkritumu tvertnes, ja tuvojas vētra, bet šim eksemplāram laikam bija citi plāni.”

Kaut arī tvertnei ir redzami bojājumi, tā savu galamērķi sasniedza labā stāvoklī. Tai pasažieros bija daži okeāna moluski.

Šis gan nav vienīgais dīvainais atradums, kas atpeldējis pie Īrijas krastiem. Tur pēc vairāk nekā desmit gadiem tika atrasti LEGO klucīši, kas izkrituši no kādas kravas jau 1997. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu