Foto ⟩ Migrantu krīze uz Polijas-Baltkrievijas robežas (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Uz Polijas-Baltkrievijas robežas turpinās migrantu krīze. Ziņu aģentūru uzņemtās fotogrāfijas ļauj ielūkoties, kāda situācija tur valda 9. un 10. novembrī.

Otrdienas vakarā Polijas aģentūra PAP ziņoja, ka divas lielas migrantu grupas esot sagrāvušas žogu pie Krinku un Bjalovežas ciemiem un šķērsojušas robežu. Vēlāk Polijas robežssardze apstiprināja, ka Polijas teritorijā iekļuvušie nelegālie imigranti tikuši aizturēti un ka robežsardzei atbalstu sniedz 15 000 karavīru.

Eiropas Savienība (ES) gatavo sankcijas Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma amatpersonām un organizācijām, un aizejošā Vācijas kanclere Angela Merkele vērsusies pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina, prasot panākt, lai Baltkrievija pārstāj izmantot migrantus kā ieroci. Baltkrievijas un Krievijas līderi sazvanījušies un apsprieduši situāciju, taču šķiet, ka mainīt rīcības kursu negrasās. Baltkrievija publiski vaino ES migrantu krīzes "izprovocēšanā", savukārt Krievija rietumvalstīm un starptautiskajām organizācijām pārmet "antibaltkrievisku kampaņu".

Baltkrievijas diktatora Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu