Sekss Spānijas pludmalēs – aizsargājama dabas rezervāta posts (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: unsplash.com

Kultūrvēsturisku pieminekļu, pasaulē slavenu apskates un aizsargājamo dabas objektu pastāvēšana bieži atkarīga tieši no tūristu uzvedības, raksta "BBC Travel". Izņēmums nav Spānijai piederošā Grankanārijas sala, kurā atrodas unikāls, dabas izlolots brīnums – Maspalomas smilšu kāpas.

Rezervāta teritorija ar peldošajām smiltīm, lagūnām un piekrastes zonu kļuvusi par iecienītu vietu tūristu pikantajām izklaidēm.

Šis ir aizsargājamais dabas objekts kopš 1982. gada – svarīga Āfrikas un Eiropas putnu migrācijas vieta, kas pēdējos 30 gados līdz ar tūristu izklaidēm salā kļuvusi par vietu, kur netraucēti nodarboties ar seksu.

Grankanārija ir iecienīts geju un biseksuāļu tūrisma galamērķis. Kāpas savukārt ir tikšanās vieta potenciālajiem seksa partneriem, lielākoties vīriešiem.

Foto: unsplash.com

Jaunākais “Journal of Environmental Management” ziņojums ar nosaukumu “Smiltis, saule, jūra un sekss ar svešiniekiem” atklāj patiesā vides kaitējumu apmērus.

Pētnieki uzgājuši pavisam 298 seksa “pieturas punktus” 400 ha lielajā Maspalomasas pludmalē un tās apkārtnē, lielākoties tās ir nomaļas, krūmiem un zālājiem apaugušas vietas un tām piegulošās pludmales smiltis.

Pētījums tika veikts 2018. gada maijā, festivāla “Gay Pride” laikā.

Tāpat tika secināts, ka milzīgā cilvēku plūsma kaitē astoņām augu sugām, no kurām trīs sastopamas tikai noteiktā, ierobežotā ģeogrāfiskā apgabalā. 

Pilsētas viesi kāpās veido “štābiņus” no augiem un smiltīm, tos izraujot ar saknēm, atstāj cigarešu izsmēķus, prezervatīvus, tualetes papīru, salvetes un skārda bundžas, kā arī nereti turpat arī nokārtojas.

Jo tālāk no cilvēkiem atrodas vieta, jo piesārņotāka tā ir, secina pētnieki. Atkritumu tvertnes bieži ir pārpildītas, un tās atrodas tuvāk pilsētu centriem.

Foto: unsplash.com

Tā rezultātā dabas rezultāts ir zaudējis savu sākotnējo funkciju – kalpot kā izglītības centrs. Vēl satraucošāks ir fakts, ka Kanāriju salās lēnām izmirst milzu ķirzakas, kas iet bojā, jo ir apēdušas plastmasas atkritumus.

Grankanārija ir iecienīts tūrisma galamērķis gejiem un biseksuāļiem no ASV un Eiropas. Saskaņā ar pētījumā norādīto, lielākā daļa no tūristiem uzturas tieši šajā dabas rezervātā un tieši ar mērķi stāties dzimumsakaros ar svešiniekiem.

Grankanāriju ik gadu apmeklē aptuveni 14 miljoni iebraucēju.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu