Vienkāršs skaidrojums, kāpēc mierīgā dienas vidū Kalnciema ielā veidojas sastrēgums (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Mierīgs un kluss dienas vidus Pārdaugavā uz Kalnciema ielas, un nekas neliecina, ka vajadzētu veidoties jelkādiem satiksmes apgrūtinājumiem. Nevajadzētu, tomēr veidojas – sastrēgums pilsētas centra virzienā ir milzīgs, automašīnām stāvot divās rindās citai pie citas. 

Kāpēc tā un kas ir sastrēguma cēlonis, raidījuma Zebra vadītājs Pauls Timrots devās noskaidrot uz vietas, un tur kļuva skaidrs, ka pie vainas ir satiksmes organizācija un mulsinošas ceļa zīmes Kalnciema un Melnsila ielas krustojumā. 

Laikā, kad norisinās jelkādi remontdarbi uz ceļa, parasti tiek izmantotas ceļa zīmes ar dzeltenu fonu. Tagad minētajā krustojumā ir uzstādītas pastāvīgās ceļa zīmes ar zilu fonu, kas no labās malējās joslas ļauj griezties tikai pa labi, bet taisni Vanšu tilta virzienā braukt tikai no otrās joslas. Tai pašā laikā horizontālais marķējums aizvien rāda, ka no labās joslas var gan nogriezties uz Melnsila ielu, gan braukt taisni.

"Zīmes tikai mulsina, reizēm informē, bet līdz galam ticēt nevajag," secina Timrots, paužot cerību, ka pēc remontdarbu beigām satiksmes organizācija tiks nomainīta pret līdzšinējo. Tāpat viņš norāda, ka pilsētai būtu nepieciešams kāds dienests, kas palīdz noformēt ceļa remontdarbu vietas. 

Vairāk skaties raidījuma Zebra sižetā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu