Foto galerija ⟩ Žirafe Vakilija, tīģeris Augusts un citi dzīvnieki atkal gaida ciemos Zooloģiskajā dārzā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Pēc gandrīz mēnesi ilga pārtraukuma 16.novembrī Rīgas Zooloģiskais dārzs atkal ver vārtus apmeklētājiem, lai jau valsts svētku nedēļā un arī turpmāk katru dienu būtu pieejams nesteidzīgām pastaigām un interesantiem brīžiem kopā ar jau iemīļotiem iemītniekiem - tīģeri Augustu, roni Puiku, ziemeļbriedi Elmo, servalu Zulu un daudziem citiem dzīvniekiem.

Var šķist, ka dzīvnieku dzīvē nekas nemainās atkarībā no tā, ir vai nav zoodārzā apmeklētāji.

Taču patiesībā dzīvnieki ātri vien pierod pie miera un klusuma, tāpēc ļoti lūdzam apmeklētājus vismaz šonedēļ zoodārza apmeklējuma laikā pārvietoties klusi un, pamanot dzīvnieku satraukumu, netuvoties nožogojumam vai mītnei.

Īpaši šis lūgums adresēts tramīgo antilopju impalu un zebru viesiem Āfrikas savannas ekspozīcijā, kā arī žirafītes Vakilijas draugiem Žirafu mājā.

Jāņem vērā, ka otrdien jaunajai žirafei būs pirmā tikšanās ar apmeklētājiem iekštelpās, jo līdz šim svešiniekus viņa ir redzējusi tikai pie āra aploka nožogojuma.

Neiecietīga pret ziņkāriem skatiem atkal kļuvusi arī lauvene Cvanga, kura savus lauvēnus Teiku un Vari joprojām pieskata ļoti rūpīgi un nekautrējas uzrūkt ļaudīm pie skatloga. Tropu mājā būs iespēja sasveicināties arī ar mazajiem pērtiķīšiem pundurkalitriksiem!

Tomēr vairumam dzīvnieku atkalredzēšanās ar apmeklētājiem ir priecīgs notikums, jo cilvēku vērošana viņiem ir kā savdabīga izklaide, kā ikdienas teātra izrāde. 

Mēnesis ir pavisam īss laika sprīdis, bet pa šo laiku lūsēni Demijs un Rems jau teju māti pārauguši, lamu vikunju un baltpurna briežu mazuļi nobrieduši spēcīgi un stalti, bet vainagdzērvēns no vecākiem atšķirams vien pēc brūnas cepurītes, nevis zeltaina kroņa. 

Zoodārzs strādā "zaļajā režīmā" – pieaugušajiem viesiem pie kasēm uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, savukārt bērniem no 12 gadu vecuma arī uzrādot testēšanas sertifikātu. Kases atvērtas no plkst. 10.00 līdz 16.00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu