"Rīgas namu pārvaldnieks" izsludina iepirkumu par sniega tīrīšanu māju pagalmos (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sniegs un putenis pilsētā.
Sniegs un putenis pilsētā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) izsludinājis iepirkumu par sniega notīrīšanu uzņēmuma pārvaldīšanā esošo dzīvojamo māju pagalmos un no gājēju ietvēm, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.

Līguma izpildes termiņš paredzēts seši mēneši no līguma noslēgšanas dienas vai līdz līguma cenas apguvei, vai līdz brīdim, kad tiek noslēgts iepirkuma līgums atklāta konkursa rezultātā.

Pieteikumi iepirkumam jāiesniedz līdz 23.novembrim.

Kā informēja RNP, ir izsludināts atklāts konkurss par teritoriju tīrīšanu ziemā. Taču, konkursam iekavējoties, ir jābūt rezerves iespējām novākt sniegu,

Līdz ar to izsludināts vēl viens iepirkums, lai nodrošinātu, ka, sākot snigt, teritorijās pie RNP apsaimniekotajiem namiem sniegs tiks novākts.

Kā paskaidroja RNP, iepirkums ir par tādu teritoriju tīrīšanu, kur nepieciešama tehnika. Sētnieki sniegu notīra no ietvēm pie mājām un māju pagalmos, bet pie atsevišķām mājām ir jātīra arī nelieli ielu posmi, autostāvvietas un citas lielākas platības, ko nevar paveikt sētnieki un ir nepieciešama speciāla tehnika.

Jau ziņots, ka RNP pērn strādāja ar 4,6 miljoni eiro zaudējumiem. Arī uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 13% un bija 55,6 miljoni eiro.

Kā RNP apgrozījuma samazinājums par 8,4 miljoniem eiro esot saistīts ar ieņēmumu no plānoto dzīvojamo māju remonta darbu veikšanas samazinājuma.

Savukārt zaudējumu apjoma pieaugumu ietekmēja uzkrājumu metodikas pārskatīšana šaubīgajiem debitoriem, pamatā palielinot uzkrājumus ilgstoši kavēto parādu kategorijās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu