Uz gājēju pārejas notriec skolnieci. Šoferis: viņai bija jāpaskatās! (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Kaucošas riepas, trieciens un pa gaisu lidojoši apavi. Kāda vadītāja neuzmanība izraisīja avāriju, kurā cieta nepilngadīga meitene. Plašāk par negadījumu uz gājēju pārējas Imantas mikrorajonā TV3 raidījumā "Degpunktā".

Misēklis satiksmē uz gājēju pārejas fiksēts plkst. 13.30 dienā. Kāds “Volkswagen” automašīnas vadītājs nepamanīja nepilngadīgu meiteni, kas šķērsoja Jūrmalas gatvi. Pēc trieciena skolniece piezemējās uz automašīnas vējstikla. Sadursmes aculiecinieks – vīrietis, kurš brauca aiz avarējušā ”Volkswagena”, – saka, ka viss noticis zibenīgi. Nebijis pat laika, lai kaut kā brīdinātu meiteni.

“Es braucu aiz muguras. Meitene gāja pāri gājēju pārejai. Viss, ko es redzēju, bija, kā kurpes aizlidoja pa gaisu,” stāsta aculiecinieks.

Neraugoties uz tikko piedzīvoto, pats ”Volkswagen” vadītājs dažos vārdos spēja situāciju aprakstīt no sava skatpunkta. Savu vainu notikušajā viņš nenoliedz, bet norāda, ka arī gājējai bija jāsakoncentrē uzmanība pirms brauktuves šķērsošanas: “Bija kādi 50 km/h. Varbūt es viņu par vēlu ieraudzīju. Labi, ka nekas briesmīgs nenotika. Viņai arī tomēr bija jāpaskatās, automašīna nevar tik ātri nobremzēt.”

Taču vadītāja pieminētais stūris, proti, Jūrmalas gatves un Imantas 7. līnijas krustojums, ir labi pārredzams, it īpaši braucot centra virzienā, tieši tā, kā šoreiz arī brauca ”Volkswagen” automašīna.

Incidentā iekļuvušo vainas pakāpi vēl vērtēs policija, taču visdrīzāk pie atbildības tiks saukts automašīnas vadītājs.

Mediķi ziņo, ka meitenes traumas nav dzīvībai bīstamas, lielākoties tie ir sasitumi. Papildu izmeklējumiem cietusī nogādāta slimnīcā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu