"Conflict Intelligence Team": Krievijas karaspēks Ukrainas pierobežā tiek pulcēts satraucošā apjomā (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas pētniecības un izmeklēšanas projekta “Conflict Intelligence Team” analītiķi sociālajos tīklos atraduši jaunus foto un video pierādījumus, kas apliecina Krievijas karaspēka un militārās tehnikas masveida pārvietošanu uz reģioniem, kas robežojas ar Ukrainu, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Pēdējās dienās analītiķiem izdevies fiksēt jaunu militārās tehnikas pārvešanu uz Voroņežas apgabalu, kā arī militārās tehnikas pārvietošanos no Stavropoles Krimas virzienā.

“Conflict Intelligence Team” uzsver, ka Krievijas militārā tehnika pie robežas ar Krieviju šobrīd tiek pulcēta satraucošā apjomā.

Eksperti uzskata, ka spēku koncentrēšana norisinās diezgan lēni, tomēr, ja šāds temps tiks saglabāts līdz janvārim, tad pie Ukrainas robežas tiks sapulcināti krietni vien lielāki Krievijas spēki nekā aprīlī, kad arī Krievija savilka karspēku pie valsts robežas ar Ukrainu.

ASV un citu valstu izlūkdienesti pēdējā laikā vairākas reizes brīdinājuši par iespējamu Krievijas uzbrukumu Ukrainai, kas varētu notikt nākamā gada sākumā. Krievija šādas apsūdzības ir noliegusi, norādot, ka karaspēka pārvietošana valsts teritorijā esot Krievijas iekšējā lieta.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu