Daugavpils slimnīcā stacionēto pacientu skaits sarucis līdz 129 (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Oktobra beigās Daugavpils reģionālajā slimnīcā bija aizņemtas tikpat kā visas Covid-19 slimniekiem paredzētās gultas vietas. Taču novembra sākumā saslimušo skaits pamazām sāka sarukt, un nu jau stacionēti ir vien 129 Covid-19 slimnieki, TVNET ziņu mediju informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Gronska.

Visaugstākais saslimstības rādītājs Latvijā reģistrēts 30. oktobrī, kad kumulatīvais rādītājs bija 1801,2. Šajā datumā tika ziņots, ka Daugavpilī pēdējo divu nedēļu laikā atklāti 2794 jauni gadījumi. Taču teju visās pašvaldībās, tostarp Daugavpilī, kopš novembra sākuma pakāpeniski sāka samazināties ar Covid-19 saslimušo skaits. Daugavpils tāpat ierindojās pirmajā vietā pēc saslimstības rādītājiem.

Šobrīd 14 dienu kumulatīvais rādītājs pilsētā nokrities līdz 1007,1. Un jau ceturtdien, 25. novembrī, Gulbenes novads apsteidzis ilgo rekordisti Daugavpili, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Tāpat kā saslimstības rādītājs, tāpat arī Covid-19 stacionēto pacientu skaits Daugavpils slimnīcā ir sarucis. Novembra pirmajā dienā bija aizņemtas 254 gultas vietas no kopumā 263. Pēc pāris dienām pacientu skaits bija sarucis līdz 219. Slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs intervijā ar TVNET novembra sākumā arī norādīja, ka tobrīd brīvdienās un nakts laikā slimnīcā bija burtiski konveijers. Viņš sacīja, ka, lai gan bija iestājies nosacīts atelpas brīdis ārstiem, kārtējais pacientu pieplūdums tiek prognozēts novembra beigās.

Gronska stāsta, ka šobrīd slimnīcā ārstējas nu jau 129 Covid-19 pacienti. Ceturtdienas laikā iestājās 14 pacienti, bet izrakstījās septiņi. No tiem smagi ir 13 pacienti: viens atrodas reanimācija, bet pārējie 12 – intensīvajā terapijā. Visvairāk pacientu ir vecumā no 60 līdz 70 gadiem.

“Pacientu skaits un to mirstība krītas. Situācija mainās pozitīvi, taču neko nevar zināt, jo vēl nav pagājušas pat divas nedēļas kopš “lokdauna” beigām.”

Jau ziņots, ka, balstoties uz aktuālākajiem SPKC apkopotajiem datiem, kopumā 16 pašvaldībās kumulatīvais rādītājs pārsniedz vidējo līmeni valstī, kas ir 706. Šobrīd visaugstākais saslimstības rādītājs ir Gulbenes novadā. Daugavpils ierindojas otrajā vietā. Gulbenes novadā kumulatīvais rādītājs ir 1065,3, bet Daugavpilī - 1007,1.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu