Krieviju pametusi vairāk nekā trešdaļa bijušo Navaļnija štābu vadītāju (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gregory Stein / Shutterstock

Vairāk nekā trešdaļa Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija kādreizējo reģionālo štābu vadītāju ir pametuši Krieviju, liecina Krievijas laikraksta “Kommersant” apkopotā informācija.

Krieviju ir pametuši 14 no 38 bijušajiem štābu vadītājiem, norāda laikraksts. Trīs kādreizējo štābu vadītāju atrašanās vieta nav zināma.

Tikai deviņi kādreizējie štābu vadītāji joprojām nodarbojas ar politiku, ieskaitot divu pilsētu pašvaldību deputātus. Septiņi no šiem cilvēkiem izveidojuši jaunus politiskās aktivitātes projektus. Savukārt divi no viņiem pieļāvuši, ka nākotnē varētu pamest Krieviju.

Vairākiem bijušajiem štābu koordinatoriem ir sarežģīti pamest Krieviju, jo pret viņiem sāktas administratīvās un kriminālās tiesvedības saistībā ar viņu līdzdalību protestos pret Navaļnija aizturēšanu.

Krimināllietas ierosinātas pret kopumā astoņiem kādreizējiem Navaļnija štābu aktīvistiem, bet pret vēl diviem sāktas pārbaudes par iespējamo līdzdalību. Četri bijušie štābu aktīvisti jau tikuši notiesāti.

Navaļnija štābu tīkls tika likvidēts aprīļa beigās, pēc tam, kad Krievijas ģenerālprokuratūra pieprasīja atzīt ar Navaļniju saistītas struktūras par ekstrēmiskām organizācijām.

Pirms Navaļnija štābu likvidēšanas visā Krievijā darbojās kopumā 37 štābi. Slēgšanas brīdī tika gatavota vēl viena štāba atklāšana, bet vēl desmit štābu atklāšana tika plānota.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu