"Meta" dzēš Baltkrievijas VDK viltus profilus sociālajos tīklos (3)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Uzņēmums "Meta" (agrākais "Facebook") paziņojis, ka Baltkrievijas Valsts drošības komiteja (VDK), izmantojot viltus žurnālistu un aktīvistu kontus, mēģinājusi padziļināt saspīlējumu uz robežas ar Poliju, ziņo raidorganizācija CNN.

"Šīs fiktīvās personas publicēja kritiskus ierakstus par Poliju angļu, poļu un kurdu valodā, tai skaitā attēlus un video, kuros Polijas robežsargi it kā pārkāpj migrantu tiesības," trešdien norādīja "Meta".

Domājams, ka daļa profilu izmantoja ar mākslīgā intelekta palīdzību ģenerētas fotogrāfijas. "Meta" kopumā identificēja un dzēsa 41 "Facebook" kontu, četrus "Instagram" kontus un piecas "Facebook" grupas. Tiek uzskatīts, ka tie visi saistīti ar Baltkrievijas VDK.

"Meta" identificēja vēl arī atsevišķu viltus profilu tīklu Polijā. Viltus konti uzdevās par migrantiem no Tuvajiem Austrumiem un centās atturēt citus no mēģinājumiem iekļūt Eiropas Savienībā (ES). "Viltus profili apgalvoja, ka stāstot savu negatīvo pieredzi, cenšoties no Baltkrievijas  iekļūt Polijā, un rakstīja par migrantu grūto dzīvi Eiropā. Tie arī stāstīja par Polijas stingro migrācijas politiku un pret migrantiem noskaņotajiem neonacistiem Polijā," teikts kompānijas paziņojumā.

Tīklā ietilpa 31 "Facebook" konts, četri "Instagram" konti un četras "Facebook" grupas, norāda "Meta". Sīkāka informācija par šo kontu uzturētājiem netika sniegta, tikai tas, ka to izcelsmes valsts ir Polija.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu