Kā izvēlēties piemērotu spilvenu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Spilvena izvēle ir svarīga labam miegam. Cilvēka organismam kvalitatīvs miegs ir ļoti būtisks, tāpēc spilvens un matracis ir tas, kam jāpievērš uzmanība. Matrača izvēle var būt visai vienkārša, turpretī ar spilvenu var būt grūtības. It īpaši tāpēc, ka mūsdienās spilvenu piedāvājums ir milzīgs.

Tos var iegādāties gan klātienes veikalos, gan internetā, piemēram, veikalā Nostra.lv ir visai liels piedāvājums. Var izvēlēties spilvenus ar dažādu cietības pakāpi, dažādiem pildījumiem un formu. Turklāt spilvena izvēle ir atkarīga arī no taviem gulēšanas paradumiem jeb tā, kādā pozā tev patīk gulēt – uz muguras, sāniem vai uz vēdera.

Kādā pozā tu guli?

Neviens cilvēks, protams, nenoguļ visu nakti vienā pozā, taču, lai izvēlētos spilvenu, ir jāsaprot, kura ir tava iecienītā poza, kurā tu noguli visvairāk laika. Ja tev patīk gulēt uz muguras, tad tev vajadzētu izvēlēties vidējas cietības spilvenu, kas ir zems vai ar anatomiski pareizu formu. Spilvenam ir jābalsta ne tikai galva, bet arī kakls, tāpēc, guļot uz muguras, anatomiskas formas spilvens būs lieliski piemērots. Savukārt, ja tev patīk gulēt uz sāniem, tad vajadzēs augstāku un vēlams arī cietāku spilvenu, lai galvai būtu pietiekams atbalsts. Ja tev patīk gulēt uz vēdera, tad tev vajadzēs izvēlēties pavisam zemu un mīkstu spilvenu. Nostra piedāvā ļoti dažādus spilvenus.

Foto: Publicitātes foto

Spilvena pildījums

Tā kā mūsdienās spilvenu piedāvājums ir patiešām liels, tad nepietiek vien ar to, ka tev vajadzīgs mīksts spilvens. Dažādiem materiāliem var būt dažādu veidu spilveni, t.i., spilveni ar vienu un to pašu pildījumu var būt gan pavisam mīksti, gan cieti. Tāpēc, ja tiešām meklē sev jaunu un piemērotu spilvenu, tad vajadzēs iedziļināties spilvenu pildījumos – to plusos un mīnusos.

Dūnas. Tas ir visai dārgs pildījuma materiāls, kuru var arī viegli pielāgot savām vajadzībām. Tas ir mīksts un ļoti viegls. Mūsdienās gan būs grūti atrast 100% dūnu spilvenu, taču ir vēlams izvēlēties tādu spilvenu, kura sastāvā ir vismaz 25-75% dūnu.

Spalvas. Spalvu pildījums nav tieši tas pats, kas dūnu pildījums. Dūnas ir daudz maigākas un mīkstākas. Spalvu pildījums būs daudz cietāks, kā arī nevienmērīgāks. Tas ir lētāks nekā dūnu spilvens, taču nav tik komfortabls.

Poliestera šķiedra. Tas ir ļoti izplatīts pildījums. Tas ir viegli pielāgojams, viegls un ērts. Tas arī nemaksās dārgi. Šādus spilvenus varēsi droši mazgāt, tāpēc nebūs jāraizējas par īpašu spilvenu kopšanu. Nostra veikalā tu atradīsi daudzus spilvenus ar šādu pildījumu. Šā pildījuma mīnuss ir tas, ka šādi spilveni nolietojas daudz ātrāk. Tie var izgulēties un nebūt vairs tik vienmērīgi.

Memory putas. Šis ir moderns materiāls, kuru izmanto gan spilvenos, gan matračos. Pildījums var būt vai nu vienā gabalā, vai pildīts ar daudziem putu gabaliņiem. Spilvenu, kas ir pildīts ar gabaliņiem, tu varēsi pielāgot, ja nepieciešams. Tas ir labs ar to, ka pielāgojas tavas galvas formai un to notur vietā. Galvai ir pietiekams atbalsts, un šis pildījums ir piemērots jebkurai gulēšanas pozai. Lielākais šī materiāla mīnuss ir tas, ka tas pielāgojas tavai ķermeņa temperatūrai. Tas nozīmē, ka spilvens nebūs visu nakti vēss.

Griķu sēnalas. Šis ir ekoloģisks pildījums, kas pielāgojas galvas formai un to labi atbalsta. Šis pildījums neizraisa alerģisku reakciju, tāpēc ir piemērots alerģiskiem cilvēkiem. Šis pildījums neuzsilst, tāpēc spilvens visu nakti būs patīkami vēss. Ja meklē mīkstu spilvenu, tad šis nebūs īstais spilvena pildījums.

Kokvilna. Šis ir dabīgs pildījums, ar ko cilvēki jau gadiem ilgi pilda spilvenus. Tas ir viegli pieejams materiāls, kas ir piemērots alerģiskiem cilvēkiem. Tas lieliski regulē temperatūru – spilvens nebūs pārāk auksts vai silts. Vienīgais mīnuss ir tas, ka šis pildījums var visai ātri nolietoties jeb spilvens var kļūt nevienmērīgs, kas attiecīgi samazina komfortu.

Latekss. Latekss ir visai populārs pildījums, taču tas var būt dārgs – īpaši, ja tas ir organiskais latekss. Lateksa pildījums ir līdzīgs memory putu pildījumam, taču šis pildījums saglabā savu vēsumu – tas patiks cilvēkiem, kuri dod priekšroku vēsam spilvenam, kā arī tiem, kam patīk gulēt uz sāniem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu