Pērn par lielāko degvielas tirdzniecības uzņēmumu kļuvis "Circle K Latvia"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Pagājušajā gadā, apsteidzot degvielas vairumtirgotāju "Orlen Latvija", par lielāko degvielas tirdzniecības uzņēmumu pēc apgrozījuma kļuvis mazumtirgotājs "Circle K Latvia", liecina "Latvijas biznesa gada pārskats 2021".

"Circle K Latvia" pērn strādāja ar 369,595 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,4% mazāks nekā gadu iepriekš.

Saraksta otro vietu ieņēmis iepriekšējā gada līderis "Orlen Latvija" ar 311,909 miljonu eiro apgrozījumu. Trešo vietu nemainīgi saglabājis degvielas tirgotājs "Neste Latvija" ar 300,680 miljonu eiro apgrozījumu, bet uz ceturto pozīciju no piektās gadu iepriekš pavirzījies degvielas tirgotājs "Virši-A" ar 171,423 miljonu eiro apgrozījumu.

No ceturtās pozīcijas gadu iepriekš uz piekto nokritis degvielas vairumtirgotājs "Pirmas" ar 167,190 miljonu eiro apgrozījumu.

Sesto pozīciju tāpat kā gadu iepriekš ieņēmis degvielas tirgotājs "Viada Baltija" ar 157,335 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt uz septīto vietu no desmitās pakāpies biodīzeļdegvielas ražotājs "Bio-Venta" ar 104,162 miljonu eiro apgrozījumu.

Astotajā vietā ierindojies degvielas vairumtirgotājs "Paulina Fons", kas strādāja ar 53,702 miljonu eiro apgrozījumu. Devītajā vietā ar 49,671 miljona eiro apgrozījumu iekļuvis degvielas tirgotājs "Aris Baltija".

Desmitajā vietā kā noslēdzošais iekļuvis degvielas mazumtirgotājs "Astarte Nafta", kas strādāja ar 44,037 miljonu eiro apgrozījumu.

Pērn lielāko degvielas mazumtirgotāju top desmit pametis degvielas vairumtirdzniecības uzņēmums "Transbaltic oil", degvielas eksportētājs "Fast Bunkering", kā arī ar preču zīmi "Latvijas nafta" strādājošais "East-West Transit".

"Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

Covid-19 dēļ šogad gada pārskatus ar 2020.gadu drīkstēja iesniegt ilgākā laika periodā nekā ierasts, tādēļ arī apkopojumu bija iespējams veikt vēlāk nekā iepriekšējos gados

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu