Piešķir teju 8 miljonus eiro digitālo prasmju attīstību veicinošam augstskolu studiju saturam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ministru kabinets (MK) šodien piešķīra 7 860 001 eiro digitālo prasmju attīstību veicinoša augstskolu studiju satura realizēšanai.

Paredzēts, ka finansējums palīdzēs pārvarēt Covid-19 radītās krīzes sekas un sagatavos zaļai, digitālai un noturīgai ekonomikas atveseļošanai, kas cita starpā paredz investīcijas atbilstošai cilvēkresursu sagatavošanai atbilstoši digitālās transformācijas radītajiem izaicinājumiem.

Vienlaikus piešķirtais finansējums palīdzēs radīt un piedāvāt digitālajam laikmetam atbilstošu studiju saturu, kur studējošie varēs vismaz vidējā līmenī apgūt un pārvaldīt, piemēram, mākslīgā intelekta, datu analītikas, lietu interneta, augstas veiktspējas skaitļošanas, kiberdrošības elementus un rīkus savas izvēlētās specializācijas ietvarā, uzsver Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Tāpat augstskolās tiks ieviesti arī radoši un inovatīvi digitālie tehnoloģiskie risinājumi, kas nodrošina studējošo digitālo kompetenču attīstību, efektivizē studiju procesu un nodrošina atbalstu digitālo prasmju pilnveidē.

Kā rīkojuma projektā norāda IZM, Covid-19 pandēmija ir radījusi vairākus nopietnus izaicinājumus Latvijas augstskolām, kas prasa ātri ieviest dažādus digitālos risinājumus, lai uzlabotu studiju procesu un pielāgotos situācijai mūsdienu digitālajā telpā, tai skaitā virzītos uz digitālo transformāciju. Pašlaik augstskolu studiju klāstā nav iespēju pilnvērtīgi apgūt augsta līmeņa digitālās prasmes.

Projektus plānots īstenot ne ilgāk kā līdz 2023.gada 31.decembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu