Paplašinās ES fondu atbalstu sociālās atstumtības riska grupas jauniešiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Lai mazinātu sociālās atstumtības risku, Ministru kabinets šodien lēma paplašināt Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu 1,5 miljonu eiro apmērā jauniešiem vecumā no 15 līdz 29 gadiem, kas nav iesaistīti ne nodarbinātībā, ne izglītībā, ne mācībās (NEET), informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Atbalsts būs pieejams Jaunatnes starptautisko projektu aģentūrasprojektā "Proti un dari!", piesaistot ES Atveseļošanās palīdzības programmas "REACT-EU" finansējumu. Plānots, ka papildu finansējums 2021.gadam būs 1 158 029 eiro, savukārt 2022.gadam - 341 972 eiro.

IZM norāda, ka tas ļaus mazināt Covid-19 izraisītās krīzes sekas un nodrošinās ilgtermiņa risinājumus jaunieša dzīves kvalitātes uzlabošanai un prasmju attīstībai. Turklāt papildu finansējums sniedz iespēju nodrošināt atbalsta pasākumus 800 jauniešiem, kā arī pagarināt to termiņu līdz 2023.gada 31.decembrim.

Līdz 2021.gada jūnija beigām projektā jau iesaistījušies 3757 NEET jaunieši, no kuriem lielākā daļa atgriezušies izglītībā, iesaistījušies nodarbinātībā un citās jauniešu aktivitātēs. Atbalsts jauniešiem tiek nodrošināts sadarbībā ar pilsētas vai novada pašvaldībām.

Projekta ietvaros NEET jaunieši var saņemt atbalsta pasākumus, kas saistīti ar neformālo un ikdienas mācīšanos, kā arī karjeras konsultanta un citu speciālistu konsultācijas, atbalstu profesionālās kvalifikācijas vai aroda iegūšanai. Tāpat atbalsta pasākumi nodrošināti jauniešiem ar invaliditāti.

Kā skaidroja aģentūrai IZM, atbalsts NEET jauniešiem orientēts uz aktivitātēm, kas atbilst viņu individuālajām vajadzībām un, lai mērķtiecīgi veicinātu turpmāku iesaisti izglītībā, nodarbinātībā vai preventīvos bezdarba mazināšanas atbalsta pasākumos. NEET jauniešiem ir iespējas saņemt arī mentora, speciālista atbalstu, kurš palīdz salāgot personiskos mērķus un intereses ar iespējām tos sasniegt, attīstīt nepieciešamās iemaņas un prasmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu