Francija izglābj 138 migrantus Lamanša šaurumā (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Francija ir izglābusi 138 migrantus, kas ar laivām mēģināja šķērsot Lamanšu, lai nokļūtu Lielbritānijā, piektdien paziņoja Francijas varas iestādes.

Varas iestāžu paziņojumā teikts, ka tās ceturtdien tika informētas par to, ka "daudzas laivas, mēģinot šķērsot Lamanšu, nonākušas grūtībās".

Divi karaflotes kuģi un divas glābšanas laivas aizveda migrantus atpakaļ uz Francijas ziemeļiem, kur viņus uzņēma policija un vietējās varas iestādes.

Francijas ziemeļu piekrastes tuvumā 24.novembrī gāja bojā 27 migranti, nogrimstot laivai, ar kuru viņi mēģināja šķērsot Lamanšu. Tā bija upuru skaita ziņā lielākā katastrofa Lamanšā, kopš šis jūras šaurums kļuvis par vienu no nelikumīgas robežu šķērsošanas centriem.

Migranti no Āfrikas, Tuvajiem Austrumiem un Āzijas masveidā izmanto laivas Lamanša šķērsošanai kopš 2018.gada. Šī problēma ir viens no jautājumiem, kuru dēļ šogad pasliktinājušās Lielbritānijas un Francijas attiecības.

No šī gada sākuma līdz 20.novembrim apmēram 31 500 migrantu ir devušies no Francijas piekrastes uz Lielbritāniju. 11.novembrī Anglijas piekrastē ieradās rekordliels migrantu skaits - 1185.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu