Rīgas dome nepagarinās līgumu ar "Clean R" par ietvju attīrīšanu no sniega (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sniega tīrīšana.
Sniega tīrīšana. Foto: Ieva Makare/LETA

Uzņēmums "Clean R" netiek galā ar galvaspilsētas ietvju attīrīšanu no sniega, tāpēc Rīgas pašvaldība no nākamā gada ar šo uzņēmumu līgumu nepagarinās.

Rīgas domē informēja, ka pašvaldības Mājokļu un vides komiteja trešdien, 22.decembrī, ārkārtas sēdē izskatīja vairākus risinājumus ietvju tīrīšanas uzlabošanai ziemā, tostarp ietvju piespiedu tīrīšanas paātrināšanu, iesaistot Rīgas pašvaldības policiju.

Deputāti arī apsprieda problēmas ar pašvaldības ziemā kopjamajām ietvēm, kuru kopējā platība ir aptuveni pusmiljons kvadrātmetru. Tika atzīts, ka

nolīgtais uzņēmums "Clean R" netiek galā ar pienākumiem un no nākamā gada ar to līgums netiks pagarināts.

Jau decembra sākumā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīga panorāma" Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV) atzina, ka nav izslēgta iespēja neapmierinošas galvaspilsētas ietvju attīrīšanas no sniega dēļ izbeigt līgumu ar "Clean R".

Savukārt "Clean R" valdes loceklis Guntars Levics toreiz aģentūrai LETA teica, ka "Clean R" pārziņā Rīgā ir tikai apmēram 5% ietvju trijās priekšpilsētās, tādēļ izcelt kompāniju kā galveno vaininieku pie nenotīrītā sniega nav korekti.

Latvijas mērogā "Clean R" pārziņā kopumā ir gandrīz 700 kilometru ielu un ceļu tīrīšana ziemas periodā, kā arī vairāk nekā 1,82 miljoni kvadrātmetru publisko un privāto teritoriju. Savukārt Rīgas pilsētā uzņēmums nodrošina ietvju tīrību savā pārziņā esošajās teritorijās - kopumā tie ir aptuveni 5% no visām ietvēm un laukumiem trijās Rīgas pilsētas priekšpilsētās.

Ar "Clean R" ir noslēgts līgums līdz 2022.gada 1.janvārim ar tiesībām to pagarināt.

Decembra sākumā arī Rēzeknes dome nolēma, ka laikus no sniega neattīrītu ietvju dēļ Rēzeknes valstspilsētas dome lauzīs līgumu ar "Clean R".

"Clean R" reģistrēts 2004.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir AS "TAK investīcijas", bet patiesais labuma guvējs - Guntars Kokorevičs.

Pagājušajā gadā "Clean R" strādāja ar 41,028 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 43,2% un bija 4,407 miljoni eiro.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu