LTA: veikalu pāriešana uz sarkano režīmu ir solis pretī nevakcinētiem senioriem (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Lielveikalu pāriešana no darba "zaļajā režīma" uz "sarkanajā" - epidemioloģiski nedrošajā režīmā - notiek ilgstoši, tas ir solis pretī nevakcinētiem senioriem, TVNET informē Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs.

LTA skaidro, ka ir saprotama uzņēmēju vēlme aptvert lielāku iedzīvotāju skaitu, tajā skaitā nevakcinētus seniorus, kuriem tagad būs lielākās iespējas nopirkt pirmās nepieciešamības preces.

Kā informē LTA, pēdējā laikā darbību uz sarkano režīmu pārorientējuši lielveikalu tīklu tirdzniecības vietas, kur tirgo pirmās nepieciešamības preces un kur agrāk bija iespējams tikt tikai ar sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

LTA aicina gan pircējus, gan tirgotājus ievērot valstī noteiktas epidemioloģiskās drošības prasības, it sevišķi divu metru distances ievērošanu pie kasēm.

ReTV Ziņu dienesta novērojumi liecina, ka vairāki lielveikali, kas līdz šim darbojās tā sauktajā “zaļajā režīmā”, pārgājuši uz darbu “sarkanajā” - epidemioloģiski nedrošajā. Lai formāli būtu ievērotas prasības, ar plauktiem vai sētiņām samazināta veikalu telpu platība. Ekonomikas ministrijas un citu iestāžu vērtējumā šāda rīcība nav atbalstāma. Veselības ministrs Daniels Pavļuts pat ieteica ReTV ar šo informāciju vērsties policijā.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu