Dzērājšoferis "nopļauj" luksoforu Cēsu ielā un ar nolauztu riteni pamanās tikt līdz Mežciemam (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Ļoti sliktu dāvanu sev Ziemassvētkos sarūpēja kāds BMW vadītājs, kurš Brīvības un Cēsu ielas krustojumā Rīgā neizņēma pagriezienu, nopļāva luksoforu, tomēr nolēma neapstāties un ar nolauztu riteni pamanījās aizbraukt līdz pat Mežciemam, kur viņu apturēja policija.

Ziemassvētku vakars galvaspilsēta tika aizvadīts samērā mierīgi, tomēr policisti pilsētas ielās nepatrulēja velti. Viens no neparastākajiem pārkāpējiem svētku vakarā tika notverts Mežciemā īsi pēc plkst. 23.00

Kā raidījumam Degpunktā pastāstīja Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes pārstāvis Juris Inkins, policistus tovakar apturēja kāda cita transportlīdzekļa vadītājs un norādīja uz priekšā braucošā auto izraisītu negadījumu Brīvības un Cēsu ielas krustojumā, pēc kura tas notikuma vietu pametis.

Policisti panāca liecinieka norādīto auto, piebrauca tam klāt un tā vadītājam vaicāja, kas noticis. BMW vadītājs nemaz nenoliedza, ka bija iekļuvis negadījumā, jo nav izņēmis pagriezienu. Citiem vārdiem sakot, viņš necentās iegalvot policistiem, ka luksofors nav uz viņa sirdsapziņas. Tai pašā laikā uz jautājumu, vai viņš ir lietojis ar autovadīšanu nesavienojamas vielas, vīrietis atbildēja ar nepatiesību. 

Kā vēlāk pārbaudē noskaidroja Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki, vīrietis pie BMW stūres bija sēdies 1,4 promiļu reibumā. Rezultātā šajā vakarā

BMW vadītājs dāvanu vietā saņēma vismaz divus administratīvā pārkāpuma protokolus

– vienu par negadījuma vietas pamešanu, savukārt otru – par spēkrata vadīšanu reibumā. Tā vismaz pāris gadus viņam legāli vadīt auto būs liegts.

Turklāt iereibušajam vadītājam priekšā arī prāvi tēriņi – policistu uzliktās soda naudas, sasistā auto remonta izmaksas, kā arī apdrošinātāju rēķins par sabojāto luksoforu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu