Āfrikas cūku mēris pagājušajā nedēļā konstatēts 19 mežacūkām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori pagājušajā nedēļā konstatējuši 19 Āfrikas cūku mēra (ĀCM) saslimšanas gadījumus mežacūku populācijā Latvijā, liecina PVD publiskotā informācija.

Saslimšana konstatēta piecām mežacūkām Tukuma novadā, tostarp trim Degoles pagastā un divām Džūkstes pagastā. Tāpat ĀCM konstatēts trim mežacūkām Rēzeknes novadā - divām Dekšāres pagastā un vienai Čornojas pagastā, divām mežacūkām Madonas novada Indrānu pagastā, divām Ludzas novadā - pa vienai Cirmas un Malnavas pagastos, kā arī divām mežacūkām Dienvidkurzemes novadā, kur pa vienam slimam dzīvniekam konstatēts Bārtas un Kazdangas novados.

ĀCM aizvadītās nedēļas laikā konstatēts arī pa vienai mežacūkai Dobeles novada Bikstu pagastā, Kuldīgas novada Turlavas pagastā, Ogres novada Taurupes pagastā, Saldus novada Novadnieku pagastā un Ventspils novada Ugāles pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā Latvijā ĀCM šogad kopumā konstatēts 434 mežacūkām 27 novada 136 pagastos un vienā pilsētā.

Jau vēstīts, ka ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu