"Clean R" aizvadītajā nedēļā nav varējusi piekļūt un izvest vairāk nekā 3500 atkritumu konteineru (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vides pakalpojumu kompānija SIA "Clean R" pēdējās nedēļas laikā dažādu iemeslu dēļ nav varējusi piekļūt un izvest vairāk nekā 3500 atkritumu konteineru, pavēstīja uzņēmumā.

"Clean R" aicina klientus izmantot iespēju laicīgi atteikt vai pieteikt papildu konteineru izvešanu svētku periodam no 31.decembra līdz nākamā gada 3.janvārim.

Tāpat uzņēmums vērš uzmanību uz apgrūtinātu, vietām pat neiespējamu piekļuvi atkritumu konteineriem, kas būtiski sarežģī atkritumu izvešanu un var kavēt pakalpojuma izpildi. Tāpēc iedzīvotāji aicināti uz sadarbību, lai atkritumu izvešana noritētu atbilstoši grafikam un bez aizķeršanās.

"Laika posmā no 21. līdz 28.decembrim neesam varējuši piekļūt un izvest vairāk nekā 3500 konteineru. Lielākoties izvešanu nevarējām nodrošināt, jo konteineri nebija izstumti vai atradās slēgtā teritorijā. Vēl 488 gadījumos konteineriem gan varējām piekļūt, taču tie bija tukši. Šo situāciju galvenokārt saistām ar faktu, ka daudzi klienti gadu mijas brīvdienas pavada ārpus mājas un reāli konteineru izvešana nav nepieciešama, taču klients par to aizmirsis pabrīdināt," skaidro "Clean R" klientu apkalpošanas departamenta vadītājs Reinis Zarāns.

Pēc viņa teiktā, šādos gadījumos klientam sanāk maksāt par pakalpojumu, kas viņam patiesībā nav vajadzīgs, tāpēc "Clean R" aicina klientus, kas gadu mijā plāno doties garākos izbraucienos, izmantot iespēju un līdz 30.decembrim atteikt konteinera izvešanu uz noteiktu laika periodu. "Tas klientiem palīdzēs samazināt izmaksas, bet mums - strādāt efektīvāk vietās, kur pakalpojums ir vajadzīgs," saka Zarāns.

Vienlaikus aizvadītajā nedēļā aizvien sarežģīta bija situācija ar neizbraucamiem ceļiem un pagalmiem - daudzviet atkritumu vedējiem konteineram izdevās piekļūt tikai ar otro vai trešo reizi. Taču kompānijā atzīst, ka ir arī gadījumi, kad netīrītu pagalmu, slidenu ceļu vai neapdomīgi novietotu automašīnu dēļ pēc atkritumiem atkritumvedējs braucis pat piecas reizes, līdz beidzot sestajā tas izdevies.

"Kopumā esam reģistrējuši vairāk nekā 300 šādu gadījumu - no tiem 228 gadījumos iebraukšanu Rīgas mikrorajonu pagalmos traucējušas pie mājām neapdomīgi krustojumos vai uz braucamās daļas novietotās iedzīvotāju automašīnas. Bijuši gadījumi, kad mašīnas novietotas arī pretim konteineriem, neļaujot tiem piekļūt. Tāpēc īpaši šajā laikā aicinām iedzīvotājus būt pretimnākošiem un pievērst uzmanību tam, lai paši nekavējam sadzīvei būtisku pakalpojumu saņemšanu," stāsta Zarāns.

Gadījumos, kad personīgais auto novietots pie daudzdzīvokļu mājas, "Clean R" aicina izvērtēt, vai novietotajam transportlīdzeklim droši varēs pabraukt garām atkritumvedējs.

Uzņēmumā arī atzīmē, ka mainīgo laikapstākļu ietekmē visu decembri situācija uz Latvijas reģionu ceļiem ir saglabājusies kritiska. Pārvietojoties pa šiem ceļiem, smagā tehnika nonāk sarežģītās un pat bīstamās situācijās.

Pēc kompānijā vēstītā, apledojums un nenotīrītais sniegs jau tagad apgrūtina atkritumvedēju piekļuvi privātmāju konteineriem gan Rīgā, piemēram, Dārziņu mikrorajonā, gan reģionos.

Ņemot vērā meteorologu prognozes par gaidāmo atkusni jau šajā nedēļas nogalē, situācija uz reģionālajiem ceļiem var kļūt kritiski bīstama, tādēļ "Clean R" aicina klientus uz sapratni gadījumos, kad atkritumu konteineri netiek izvesti grafikā paredzētajā laikā. Tas tiks paveikts, tiklīdz būs iespējams.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu