Bruņots jaunietis centies ielauzties Vindzoras pilī. Kāpēc viņš alka nogalināt karalieni? (2)

Foto: AFP/SCANPIX/Sun Twitter
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X

Pirmajos Ziemassvētkos, 25. decembrī, kāds bruņots vīrietis centies iekļūt Vindzoras pilī, kurā tobrīd atradās karaliene Elizabete II kopā ar ģimeni, vēsta medijs "The Guardian".

Pēc policijas teiktā bruņotais vīrietis ticis pamanīts laikus, un viņš nepaspējis ielauzties nevienā no pils kompleksa ēkām. Pašlaik aizdomās turamais ir arestēts, un karaliskā ģimene par incidentu ir informēta.

Aizturētajam ir 19 gadi, un viņa apcietināšanas oficiālais iemesls pagaidām ir tikai ielaušanās privātā īpašumā,

jo arbaleta turēšana Lielbritānijā pilngadīgām personām nav aizliegta un tā nepieprasa licenci.

"The Guardian", atsaucoties uz "Sunday Mirror" vēsta, ka arests noticis pēc tam, kad

drošības kontrolieri, kas uzrauga pils videonovērošanas kameras, pamanījuši vīrieti, kurš rokās nesis aizdomīgu priekšmetu.

Policija vīrieti aizturēja pulksten 08:30 Pirmajos Ziemassvētkos.

Savukārt "Mail on Sunday" papildina, ka vīrietis izmantojis virvju trepes, lai tiktu pāri augstajam pils žogam. Uzbrucējs bijis ģērbies melnā džemperī ar kapuci, bet seju aizklāja balta maska. Policija stāsta, ka aizturēšana notikusi ātri, jo "jaunietis, iekļūstot pils teritorijā, bija apjucis un nezinājis ko darīt".

Incidents tiek uztverts ārkārtīgi nopietni, un Metropolitēna policija veic izmeklēšanu, kā arī par notikušo ir informēta Iekšlietu ministrija.

Vēlas atriebties un nogalināt karalieni

Pirms ielaušanās jaunietis, kura vārdu "The Sun" atklāj kā Džasvants Sings Čeils, socvietnē "Snapchat" saviem draugiem nosūtījis video ziņu, kurā atvainojas visiem, kurus ir aizvainojis, darījis pāri vai melojis, kā arī izskaidro iemeslu savam plānotajam uzbrukumam karalienei. "Ja esat saņēmuši šo ziņu, tad mana nāve ir tuvu. Lūdzu, dalieties ar šo ar visiem un, ja iespējams, nosūtiet to medijiem," paziņojumā teicis jaunietis.

Britu tabloīdi publicējuši šo video, kurā redzamais jaunietis ar masku uz sejas un rokā turot arbaletu draud nogalināt Lielbritānijas karalieni Elizabeti II.

"Šī ir atriebība to cilvēku vārdā, kuri gāja bojā 1919. gada slaktiņā Amritsarā. Tā ir atriebība par tiem, kas tika diskriminēti, pazemoti un nogalināti savas rases dēļ," video pārveidotajā balsī saka vīrietis.

Video sociālajos tīklos tika izsūtīts Ziemassvētku dienas rītā plkst. 08:06, bet 08:30 vīrietis jau ticis aizturēts slēgtajā Vindzoras pils teritorijā.

Šobrīd uzbrucējs iziet medicīniskās pārbaudes un atrodas ieslodzījumā, mediķu uzraudzībā.

Iebrukuma brīdī pilī atradusies karaliene Elizabete II kopā ar savu dēlu, Velsas princi Čārlzu, un viņa sievu Kamillu. Vēlāk ieradušies arī citi karaliskās ģimenes locekļi, lai kopā ar karalieni ieturētu Ziemassvētku dienas brokastis.

Foto: AP/Scanpix

Šāds negadīts pavērsiens britu karalisko ģimeni piemeklējis pēc aizkustinošā Kembridžas hercogienes Ketrīnas klavierspēles Ziemassvētku dievkalpojumā Vestminsteras abatijā.

Atgādinām, ka Lielbritānijas karaliene Elizabete II šogad sniedza arī īpaši aizkustinošu runu savai tautai. Uzzini, kāpēc tā ieies vēsturē!

Lasi arī par cita vīrieša iebrukumu karalienes Elizabetes II privātajos apartamentos!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu