Arī Jēkabpilī un Salaspilī plāno palielināt siltumenerģijas tarifu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Radiators. Ilustratīvs attēls.
Radiators. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Salaspilī plānots no 1.februāra siltumenerģijas tarifu palielināt par 26,6%, savukārt Jēkabpilī no 1.februāra siltumenerģijas tarifu plānots palielināt par 5,8%, liecina paziņojumi oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Patlaban Salaspilī siltumenerģijas tarifs ir 48,20 eiro par megavatstundu (MWh). Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifs ir 31,06 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs ir 15,14 eiro par MWh, bet siltumenerģijas tirdzniecības tarifs ir 1,76 eiro par MWh.

SIA "Salaspils siltums" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) iesniedzis piedāvāto siltumenerģijas tarifu no 1.februāra.

"Salaspils siltums" piedāvātais tarifs ir 61,03 eiro par MWh, un tas ir par 26,6% lielāks nekā pašreiz spēkā esošais. Paredzēts, ka siltumenerģijas ražošanas tarifs pieaugs par 37,4% līdz 42,68 eiro par MWh, bet siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs pieaugs par 8% līdz 16,35 eiro par MWh. Siltumenerģijas tirdzniecības tarifs saglabāsies nemainīga.

Tarifa izmaiņas ir saistītas ar kurināmā cenas izmaiņām.

Sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus par tarifa projektu rakstveidā var "Salaspils siltumā" un SPRK.

Pašreiz Jēkabpilī siltumenerģijas tarifs ir 65,52 eiro par megavatstundu (MWh). Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifs ir 45,57 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs ir 19,11 eiro par MWh, siltumenerģijas tirdzniecības tarifs ir 0,48 eiro par MWh un dabasgāzes akcīzes nodokļa komponente ir 0,37 eiro par MWh.

SIA "Jēkabpils siltums" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) iesniedzis piedāvāto siltumenerģijas tarifu no 1.februāra.

"Jēkabpils siltums" piedāvātais tarifs ir 69,32 eiro par MWh, un tas ir par 5,8% lielāks nekā pašreiz spēkā esošais. Paredzēts, ka siltumenerģijas ražošanas tarifs pieaugs par 6,98% līdz 48,75 eiro par MWh, bet siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs - par 3,19% līdz 19,72 eiro par MWh. Siltumenerģijas tirdzniecības tarifs un dabasgāzes akcīzes nodokļa komponente paliks nemainīga.

Tarifa izmaiņas ir saistītas ar dabasgāzes cenas palielinājumu un pārdotās elektroenerģijas cenas izmaiņām.

Iepazīties ar sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja piedāvāto tarifu un tā pamatojumā ietverto vispārpieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus var "Jēkabpils siltumā" un SPRK.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu