Spītējot pandēmijai, Jaungada šovs Ņujorkas Taimskvērā tomēr notiks (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Spītējot pandēmijai un koronavīrusa straujajai izplatībai, Jaungada šovs Ņujorkas Taimskvērā notiks, kā plānots, apliecināja Ņujorkas mērs Bils de Blāzio.

"Mēs vēlamies parādīt, ka virzāmies uz priekšu, un mēs vēlamies parādīt pasaulei, ka Ņujorka cīnās, lai to pārvarētu," sacīja de Blāzio, kura pēdējā diena mēra amatā ir 31.decembris.

Pērn pandēmijas dēļ Vecgada vakarā bija aizliegts pucēties un svinēt Taimskvērā, taču šogad amatpersonas atļāvušas nelielu pulcēšanos.

Kamēr citas ASV pilsētas, tostarp Atlanta ir atcēlušas Jaungada sagaidīšanas svinības, de Blāzio intervijā telekanāla NBC raidījumā "Today" sacīja, ka Ņujorkas augstais vakcinācijas aptveres līmenis pieļauj cilvēku pulcēšanos Taimskvērā ar nosacījumu, ka cilvēki valkās maskas un ievēros sociālo distanci.

"Mums ir jānosūta ziņa pasaulei. Ņujorka ir atvērta," sacīja mērs.

Izplatoties koronavīrusa omikrona paveidam, ASV dienā tiek reģistrēti vidēji vairāk nekā 265 000 jauni Covid-19 gadījumi, kas ir jauns rekords.

Nujorka otrdien ziņoja par vairāk nekā 39 590 jauniem saslimšanas gadījumiem ar Covid-19.

De Blāzio sacīja, ka atbilde ir pastiprināt vakcinācijas kampaņu, un norādīja, ka 91% Ņujorkas pieaugušo ir saņēmuši vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu.

Ņujorkas nākamais mērs bijušais policists afroamerikānis Ēriks Adamss, kurš tāpat kā de Blāzio ir demokrāts, amata zvērestu nodos sestdien Taimskvērā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu