LIAA: Latvijas pārtikas eksportam ir liels potenciāls AAE un Tuvo Austrumu tirgū

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas pārtikas eksportam Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) un Tuvo Austrumu tirgū ir liels potenciāls, kas vienlaikus paver iespējas arī citos tirgos, uzskata Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Eksporta veicināšanas nodaļas projektu vadītāja Anna Daudziņa.

No 7. līdz 9.novembrim AAE, Dubaijā, norisinājās starptautiskās izstādes "Yummex" un "The Speciality Food Festival", kurās Latviju pārstāvēja 11 uzņēmumi - "Pernes L", "Pūre Chocolate", "Snacks and More", "Lat Eko Food", "Mottra", "King Coffee Service", "Blue Circle", "Fruitis Foods", "Ricberry", "Madonas uguns siers" un "Smartfoody".

Pēc izstādēm vairākiem uzņēmumiem ir izdevies ne tikai uzsākt sarunas par sadarbību, bet jau noslēgt sadarbības līgumus, informē Daudziņa.

Tāpat, pēc viņas teiktā, vairāki uzņēmumi jau ir pieteikušies atkārtotai dalībai tirdzniecības misijā, kas norisināsies starptautiskās pārtikas izstādes "Gulfood" un "Expo 2020" laikā no 17. līdz 24.februārim, lai turpinātu iesāktās sarunas un uzrunātu jaunus partnerus.

"Redzam, ka mūsu uzņēmumu piedāvātā produkcija ir AAE un Tuvo Austrumu tirgum kopumā ir interesanta un ļoti saistoša," atzīst Daudziņa.

Kā norāda uzņēmēji, AAE un Tuvo Austrumu tirgū īpaši novērtēti tiek Latvijas produkcijas augstie kvalitātes standarti, ekoloģiskā izcelsme un ilgtspējīgais iepakojums.

Noslēdzoties izstādēm "Yummex" un "The Speciality Food Festival", LIAA sāka arī pārtikas nozares tirdzniecības misiju, kurā norisinājās produktu prezentācijas un B2B pasākumi starptautiskās izstādes "Expo 2020" Latvijas paviljonā, kā arī Latvijas uzņēmumu tikšanās ar potenciālajiem partneriem AAE tirgū.

Savukārt novembra nogalē tirdzniecības misijā uz Dubaiju devās arī Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības biedri, kuri iekļāvās valsts prezidenta Egila Levita delegācijas sastāvā.

Pārtikas nozares tirdzniecības misija tiek organizēta ar mērķi Latvijas uzņēmumiem sniegt iespēju apmeklēt pasaules izstādi "Expo 2020", īstenot produktu prezentācijas un B2B pasākumus Latvijas "Expo" paviljonā, kā arī veicināt Latvijas uzņēmumu tikšanās ar potenciālajiem partneriem AAE tirgū.

Jau ziņots, ka pasaules izstāde "Expo 2020" notiek no 2021.gada 1.oktobra līdz šā gada 31.martam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu