Jaunākais ASV sankciju projekts iekļauj Putina aktīvu iesaldēšanu (65)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Senāta iesniegts jaunākais projekts ar sankcijām Krievijai, kas tiks noteiktas gadījumā, ja tā atkal iebruks Ukrainā vai arī turpinās nodarboties ar konflikta eskalāciju, vēsta aģentūra “Reuters”.

Senāta ierosinātie pasākumi paredz noteikt sankcijas Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam -

viņa ASV aktīvu iesaldēšanu un aizliegumu iebraukt ASV.

Šādas pašas sankcijas paredzēts noteikt vēl vairākām Krievijas amatpersonām, tostarp premjerministram, ārlietu ministram un aizsardzības ministram, kā arī virknei Krievijas bruņoto spēku augstākā ranga virsnieku.

Jauna iebrukuma gadījumā ASV arī plāno ieviest sankcijas pret vismaz trīs lielākajām Krievijas bankām, Krievijas ārējo parādu un Krievijas gāzesvadu “Nord Stream 2”.

Sankciju projekts arī paredz, ka ASV Finanšu ministrijai, Valsts departamentam un izlūkdienestiem būs pienākums publiskot detalizētu atskaiti par Putina, viņa radinieku un viņam pietuvinātu personu īpašumiem.

Sankcijas varētu tikt noteiktas arī Putina radiniekiem un Krievijas oligarhiem.

Kā liecina ASV laikraksta “The Washington Post” rīcībā esošā informācija, Baltais nams atbalsta jaunāko sankciju projektu.

Tikmēr Kremlī paziņojuši, ka jauno ASV sankciju projekts, pielīdzināms attiecību saraušanas iniciatīvai, kam sekos adekvāta atbilde.

"Protams, šo paziņojumu un sarunu apvienošana ir mēģinājums vērst spiedienu uz Maskavu. Tas viennozīmīgi ir bezjēdzīgi, jo runa ir par sankcijām, ko pēc būtības un ņemot vērā neizbēgamo adekvāto atbildi faktiski var pielīdzināt attiecību saraušanas iniciatīvai," izsakoties par ASV senatoru iniciatīvu, žurnālistiem sacīja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Maskava, norādīja Peskovs, pret šādām izpausmēm izturas ārkārtīgi negatīvi.

"Tās nesekmē tālākus abpusēji pieejamu risinājumu meklējumus, tās nesekmē konstruktīvas atmosfēras veidošanu šo trīspakāpju sarunu turpināšanas gaitā. Šodien būs trešā pakāpe, šajā stadijā noslēdzošā," norādīja Peskovs.

Krievijā pagaidām neplāno reaģēt uz jauno sankciju projektu.

"Gribētu cerēt, ka tie ir tikai skaļi paziņojumi, (..) lai mēģinātu kaut kā ietekmēt mūsu valsti," piebilda Putina pārstāvis.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu