Policijai par iespējamiem pārkāpumiem "Naukšēnos" patlaban nav aizdomās turēto

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā par iespējamiem pārkāpumiem sociālās korekcijas izglītības iestādē "Naukšēni" un nevienai personai patlaban aizdomās turētā statusu nav noteikusi.

Kriminālprocesu policija sāka pērn rudenī pēc plašsaziņas līdzekļos izskanējušās informācijas.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece trešdien, 12.janvārī, žurnālistiem skaidroja, ka minētajā iestādē divi darbinieki uzrakstījuši atlūgumu, bet uz uzņēmuma līguma pamata darbā pieņemts pagaidu psihologs, medmāsa un sociālais darbinieks.

Pēc viņas paustā, pēc konstatētajiem bērnu tiesību pārkāpumiem "Naukšēnos" skolā pamazām tiek ieviesta jauna kārtība, kurā akcentēti nevis sodi, bet pozitīva motivēšana. Šādas izmaiņas paredzēja valdības decembrī veiktās izmaiņas "Naukšēnu" iekšējās kārtības noteikumos, nosakot, ka turpmāk varēs elastīgāk reaģēt uz audzēkņu izdarītajiem pārkāpumiem.

Tāpat Muižniece norādīja, ka līdz ar divu darbinieku aiziešanas pēc pašu vēlmes "Naukšēnos" tika slēgti pagaidu uzņēmuma līgumi ar psihologu, medmāsu un sociālo darbinieku.

Par direktora pienākuma izpildītāju pagaidām noteikta Urzula Kronberga, kura iepriekš "Naukšēnos" pildījusi iestādes direktora Didža Čākura vietnieces pienākumus. Kā norādīja Muižniece, arī Kronbergai tika ierosināta lieta par pārkāpumiem, taču tie netika apstiprināti.

Lai risinātu ar bērnu tiesībām saistītos pārkāpumus iestādē "Naukšēni", starpinstitūciju darba grupa izstrādā bērnu sociālās korekcijas plānu.

Pēc pārbaudes veikšanas sociālās korekcijas izglītības iestādē "Naukšēni" Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija sāka 13 administratīvo pārkāpumu lietas pret deviņiem iestādes darbiniekiem par emocionālo un fizisko vardarbību pret nepilngadīgajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu