Asociācija: Šobrīd situācija viesnīcu un restorānu nozarē ir kritiska (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Viesnīcu un restorānu nozarē apgrozījums pagājušajā gadā Latvijā varētu būt samazinājies par vismaz 40%, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste.

Viņa norādīja, ka šobrīd situācija nozarē ir kritiska, tostarp, ja kādreiz varēja runāt par to, ka Rīgā nozares uzņēmumi pandēmijas dēļ cieš visvairāk, kamēr laukos viss ir kārtībā, tad šobrīd situācija ir vienlīdz slikta visur.

"Gads ir bijis sliktāks nekā 2020. - vismaz mīnus 40%," sacīja Graikste, piebilstot, ka situāciju nozarē negatīvi ietekmē arī augstās energoresursu izmaksa.

Tajā pašā laikā asociācijas izpilddirektore atzina, ka pagājušā gada nogalē tūrisma kompānijas un viesnīcas ziņoja par labām tendencēm, proti, pieaugošu interesi par rezervācijām. Taču nozarē šobrīd ļoti trūkst darbinieku, tostarp, pēc uzņēmēju aptaujas datiem, vismaz 50% uzņēmumu viens, divi vai trīs darbinieki ir devušies strādāt uz ārzemēm. "Jautājums, kurš tad šos viesus uzņems, jo divus gadus nozare ir dzīvojusi ar ierobežojumiem," atzīmēja Graikste.

Tāpat viņa uzsvēra, ka nozarei ārvalstu viesi ir ļoti svarīgi, jo veido apmēram 70% no kopējā klientu skaita.

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai, lai uzlabotu klientu apkalpošanas kvalitāti, sakārtotu Latvijas viesnīcu tirgu un pārstāvētu Latvijas viesnīcu un restorānu biznesu pasaulē. Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija ir asociācijas "Viesnīcas, restorāni un kafejnīcas Eiropā" biedrs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu